Sfaturi esențiale pentru un bărbierit corect


Frumuseţe
25/08/2023

Bărbierit corect - sfaturi importante

Pentru mulți bărbați, bărbieritul este mult mai mult decât o simplă rutină de îngrijire personală. Cu toate că fiecare om abordează bărbieritul în mod diferit, există un set de tehnici, instrumente și sfaturi care te pot ajuta să te bucuri de proces plăcut și eficient. De la alegerea corectă de lame, aparate și spumă de bărbierit până la tehnicile adecvate de aplicare și evitare a iritațiilor, există o serie de aspecte esențiale de care trebuie să ții cont.

Bărbierit clasic - aparat de ras, aparat de ras sau aparat de tuns?

În funcție de tipul de barbă și preferințele individuale, există o gamă variată de dispozitive pentru bărbierit. Aparatul de ras obișnuit, cu cap rotativ și mai multe lame, este potrivit pentru toate tipurile de piele și bărbi subțiri. Aparatul de ras clasic, cu lamă dublă, este excelent pentru părul dens și bărbi robuste. Pentru un bărbierit clasic, briciul oferă un bărbierit neted și autentic, necesitând însă însușirea unor tehnici mai avansate. Aparatele de ras electrice moderne sunt eficiente și se potrivesc pentru orice tip de piele și barbă.

Bărbierit corect - reguli de bază

Indiferent de aparatul de ras folosit, pentru un bărbierit corect și confortabil, este esențial să urmezi următoarele sfaturi:
Utilizarea produsului de bărbierit: Aplică o spumă sau un gel de bărbierit de înaltă calitate pentru a proteja pielea și a ușura alunecarea lamei.
Presiune ușoară: Menține o presiune ușoară asupra pielii în timpul bărbieritului pentru a evita iritațiile și leziunile.
Mișcări scurte: Folosește mișcări scurte și controlate, evitând apăsarea excesivă pe piele.
Îngrijirea post-bărbierit: Clătește cu apă rece și aplică o loțiune hidratantă și un produs after-shave pentru a calma și hidrata pielea.
Curățarea instrumentelor: Asigură-te că lama sau capul aparatului de ras sunt curate pentru a preveni iritațiile și infecțiile.

Bărbieritul corect cu un aparat de ras

Dacă obișnuiești să folosești o lamă de ras, este important ca fața ta să fie hidratată și să te asiguri că lama este perfect curată și dezinfectată. Rasul uscat poate cauza iritații sau tăieturi, așa că folosește un gel de ras pentru a facilita alunecarea aparatului de ras. Ține lama poziționată la un unghi de 45 de grade față de piele și aplică mișcări scurte, evitând trecerea cu lama pe aceeași zonă mai mult de două ori. Nu uita să clătești lama între mișcări pentru a elimina spuma/gelul adunat care poate îngreuna procesul.

Cum să te bărbierești cu un aparat de ras electric sau aparat de barbierit cu acumulator?

Dacă preferi să folosești un aparat de ras electric este nevoie ca pielea să fie uscată pentru a beneficia de un bărbierit eficient. Este important să ții aparatul la un unghi de 90 de grade față de piele și să te asiguri că razi împotriva direcției de creștere a părului. Nu ezita să te ajuți și de cealaltă mână pentru a întinde pielea. La final, aplică un aftershave pentru calmare și un plus de hidratare.