Cum să eviți iritația la bărbierit


Frumuseţe
29/07/2020

Studiile arată că peste 50% dintre bărbați au pielea sensibilă. Dacă te numeri printre ei, nu este de mirare că suferi de iritație după bărbierit.

Există însă și o veste bună – iritația este ușor de evitat atunci când aplici rutina corectă și când folosești aparatul de ras potrivit. Să începem cu rutina.

Apă din plin

Bărbierește-te după un duș cu apă călduță sau chiar în timpul lui. La temperatură mai ridicată porii se vor deschide, pielea va deveni mai moale, iar aparatul de ras își va face treaba mai bine, cu mai puține iritații. La sfârșit, clătește-ți încă o dată faţa cu apă rece, pentru a închide porii și a evita iritațiile. Un alt secret este să te asiguri că ești suficient de hidratat. Dacă nu bei suficientă apă, pielea ta se usucă, iar pielea uscată este mai predispusă iritațiilor din timpul bărbieritului.

Folosește spumă de ras

Spuma de ras este creată special pentru a asigura eficiența bărbieritului și nu poate fi înlocuită de săpun sau gel de duș. Folosește o spumă de ras Gillette Sensitive, creată special pentru pielea sensibilă și bucură-te de un bărbierit confortabil.

Verifică întotdeauna lamele

Folosește lame de ras noi sau în stare bună și nu uita să le schimbi cât mai des. Lamele de ras tocite zgârie pielea și necesită mai multe mișcări pentru a bărbieri o zonă, ceea ce doar stresează pielea.

Acordă atenție tehnicii

Bărbierește-te în sensul creşterii firelor de păr, cu mişcări scurte şi line. Clătește bine lama cu apă caldă după fiecare mişcare, pentru a nu se încărca cu spumă și a îngreuna procesul.

Folosește un aparat de ras specializat!

Alege un aparat creat special pentru a opri iritațiile din timpul bărbieritului, de exemplu Gillette SkinGuard Sensitive. Cu un sistem unic de protecție între lame, reduce presiunea asupra pielii, prevenind senzația de tragere și smulgere. În plus, datorită benzii lubrifiante înaintea și în urma lamelor, te protejează de 4 ori mai bine împotriva iritației!*

Folosește un aparat de ras specializat SkinGuard

*pentru aparatul de ras cu tehnologia Skinguard și cu două benzi lubrifiante