Tips & tricks pentru îngrijirea corectă a aparatului tău de ras


Sănătate
10/08/2020

Performanța unui aparat de ras Gillette se datorează arhitecturii sale precise- convinge-te singur!

Performanța unui aparat de ras Gillette se datorează arhitecturii sale precise: dimensiunea și forma lamelor și unde se așează unele față de altele, modul în care mânerul se atașează la capătul aparatului și mecanismul său de pivotare.

Aparatul de ras este un instrument precis, cu mult design în spatele pieselor sale, iar o întreținere corectă îi poate asigura o durată de viață corespunzătoare.

Două greșeli comune în curățarea aparatului:

1. Nu bate capătul aparatului de ras de chiuvetă!

Bătând aparatul de ras pe bazinul chiuvetei poți deteriora grav partea superioară a acestuia, precum și sistemul său de funcționare. Lamele se pot zgâria, lucru care va conduce la uzarea acestora.

2. Nu șterge aparatul de ras pe un prosop!

Unii bărbați fac acest lucru în încercarea de a usca lamele și de a ajuta la prelungirea duratei de viață a lamelor, dar, în schimb, acest obicei deteriorează lamele și conduc la un bărbierit mai puțin eficient. În schimb, cel mai bine este să lași lamele să se usuce simplu, la aer, fără să le ștergi.

Întreținerea și îngrijirea corectă a lamelor

1. Ține lamele de ras sub un robinet și lasă apa să curgă din spate până în față, pentru a îndepărta părul depus.

2. Scutură ușor excesul de apă pentru a usca lamele cât mai simplu.

3. Depozitează aparatul de ras în siguranță. Dacă aparatul de ras a venit cu un suport, poți să îl lași să stea în suport până la următoarea utilizare.

4. Asigură-te că lamele nu sunt prea vechi sau tocite. Lamele noi oferă un bărbierit precis, lin și mai confortabil. Atunci când lamele se tocesc, cresc riscurile de tăieturi si iritații.
Pentru un bărbierit confortabil și precis, alege un aparat de calitate, precum Gillette Fusion 5. Cele 5 lame ascuțite din oțel inoxidabil sunt montate pe arcuri, ce se mulează după fiecare formă și contur ale feței tale.

O rutină corespunzătoare de întreținere și curățare a aparatului de ras ar trebui să devină o parte din ritualul tău zilnic. O curățare adecvată a lamelor îți va ajuta aparatul de ras să funcționeze mai bine, mai mult timp.