Sfaturi pentru îngrijirea părului la plajă


Frumuseţe
31/07/2020

Vara este anotimpul în care te bucuri din plin de soare, însă cineva nu este atât de încântat.

Soarele puternic, apa sărată, transpirația sau clorul din piscină deteriorează părul și-l usucă. Iată câteva trucuri pentru a te bucura de un păr strălucitor, hidratat și plin de viață vara aceasta.

Tunde-ți vârfurile

Începe vara cu îndepărtarea vârfurilor despicate. Astfel părul tău va fi mai ușor de aranjat și se va regenera mai ușor. Nu trebuie să-ți faci griji în privința lungimii, deoarece părul crește mai repede în sezonul cald.

Umezește părul înainte de înot

Părul uscat are tendința de a absorbi o cantitate mai mare de sare sau clor din apă. Poți preveni asta, umezind părul înainte să intri în apă și chiar să aplici un strat subțire de balsam. Nu uita să clătești părul cu apă curată imediat după sesiunea de înot.

Folosește produse speciale

Părul tău are nevoie de mai multă hidratare vara! De aceea, e nevoie să folosești produsele special adaptate nevoilor părului tău din această perioadă. Îți recomandăm șamponul Pantene Repair&Protect, folosit împreună cu balsamul Pantene Repair&Protect 3 Minute Miracle care repară 3 luni de degradare în 3 minute și oferă părului tratamentul la care visează.

Evită folosirea ondulatorului sau a plăcii de păr

Acum este cel mai bun moment să-i oferi părului tău o pauză de la coafarea excesivă sau de la uscarea cu foehnul după baie. Folosește mai degrabă câteva picături de ulei de păr pentru a face vârfurile să se aranjeze în forma dorită. Nu uita că vara se poată look-urile naturale. Dacă tot suntem la capitolul ăsta, te sfătuim să amâni vopsitul până la toamnă, ca să-ți lași părul să respire puțin.

Înlocuiește băile fierbinți

Apa fierbinte este periculoasă pentru sănătatea pielii, a scalpului și a firelor de par, deoarece îndepărtează uleiurile naturale protectoare, care previn deshidratarea și despicarea părului. Băile cu apă călduță spre rece sunt singurele recomandate, mai ales vara, când soarele afectează deja scalpul și părul.