Șamponul potrivit pentru părul vopsit


Frumuseţe
23/02/2022

Dacă ai cheltuit timp și bani pentru a-ți vopsi părul, nu vrei să strici totul cu șamponul nepotrivit.

Atunci când folosești o vopsea de păr, vei avea nevoie să acorzi o mai mare atenție îngrijirii părului tău. Grija ta principală este să eviți scăderea intensității culorii tale. Iată ce poți face pentru protejarea culorii.

Cum acționează vopseaua de păr

În primul rând, hai să vorbim despre cum vopseaua și starea părului tău sunt conectate.

Firul de păr este acoperit de un strat exterior numit cuticulă, care este alcătuită din mici solzișori legați între ei. Cuticulele îndeplinesc mai multe funcții: protejează părul și ajută la menținerea hidratării. Când cuticulele sunt sănătoase, solzișorii au un aspect plat, ceea ce face părul mătăsos și fin.

Vopseaua părului acționează penetrând cuticulele cu moleculele microscopice de culoare. Acestea stau în interiorul firului de păr, modificându-i culoarea.

Păstrează culoarea strălucitoare

Pentru a păstra aceste molecule de culoare înauntru, cuticulele tale trebuie să fie în cea mai bună formă. Când părul tău este deteriorat, solzișorii cuticuleleor se ridică și se pot chiar rupe, ceea ce împinge moleculele de vopsea să iasă din păr, lăsându-l lipsit de strălucire.

Cum poți opri acest lucru? Cu șamponul potrivit!

Cheia este să-ți menții culoarea părului, menținând părul (și în special cuticulele) sănătoase.

O modalitate extraordinară pentru a face asta este cu un șampon hidratant pentru părul vopsit, împreună cu un balsam bun. Amândouă trebuie să fie special create pentru a îngriji părul vopsit.

Folosind produse, precum șamponul și balsamul Head & Shoulders Supréme Colour Protect te vor ajuta să menții culoarea părului tău protejată.

Acest lucru se întâmplă, deoarece are o formulă blândă , care hidratează și netezește părul, hrănind cuticulele. Astfel, vopseaua rămâne acolo unde trebuie.

Pentru o hidratare mai intensă, folosește și un balsam care ajută cuticulele șă-ți mențină solzișorii plați.

Urmând aceste sfaturi nu numai că părul tău va arăta mai sănătos, dar procesul de pierdere a intensității culorii va fi încetinit, lăsându-ți un păr superb.