Rutina pentru părul gras


Frumuseţe
4/04/2023

Lupta cu părul gras poate să fie frustrantă. E timpul pentru o schimbare folosind sfaturile noastre pentru rutina ta zilnică de îngrijire a părului.

E timpul pentru o schimbare folosind sfaturile noastre pentru rutina ta zilnică de îngrijire a părului.

Fie că este vorba despre acumularea produselor de styling, spălat insuficient sau genetică, părul gras și uleios este extrem de enervant.

Totuși, poți rezolva problema cu sfaturile noastre, care te vor ajuta să revii la părul tău sănătos, mătăsos și fin.

Spală-te corect

Începutul acestei călătorii este simplu: o rutină de spălare potrivită.

Este posibil ca părul tău gras să fie rezultatul șamponului nepotrivit sau a faptului că nu folosești șamponul potrivit suficient de des.

Ai grijă să îți speli părul de cel puțin trei ori pe săptămână și caută șamponul care te va ajuta să-ți cureți scalpul și părul de sebum.

Cheia este să ai grijă de scalpul tău atunci când ai de a face cu părul gras, deoarece scalpul este cel care produce uleiurile naturale ale părului tău. Acumularea de sebum poate duce la apariția mătreții.

Produsele potrivite pentru a avea grijă de păr și scalp vor fi cele care nu au prea multe ingrediente pentru hidratare. Dacă nu ai nevoie de foarte multă hidratare, ingredientele suplimentare îți vor încărca părul.

Alege în schimb un șampon care curăță în profunzime pentru a masa scalpul și rădăcinile. Completează rutina cu un balsam ușor, care îți face părul fin fără să-l încarce.

Mai ușor cu produsele de styling

Ceara, gelurile sau spumele de păr pot fi foarte utile pentru a-ți aranja părul, dar pot dăuna părului gras.

Folosește cât mai puține produse de styling. Și dacă chiar trebuie să le folosești, spală-ți părul mai des (și cu mai multă atenție) pentru a evita acumularea de produse.

Tratamentul pentru părul gras nu trebuie să fie o schimbare dramatică a vieții tale. Câteva ajustări ale rutinei tale zilnice sunt tot ce ai nevoie pentru a-ți ajuta părul șă fie din nou în formă.