Machiaj pentru zilele de vară


Frumuseţe
31/07/2020

Machiajul de vară are o singură regulă clară: cu cât e mai lejer, cu atât mai bine.

Indiferent cât de îndrăgostite suntem de machiaj, parcă nu avem chef ca în fiecare zi de vară să folosim fondul de ten cu acoperire mare sau produse care să îngreuneze tenul, dar parcă nici nu am renunța complet la cosmeticele care ne fac diminețile mai colorate.

Iată câteva trucuri care să te ajute să folosești o cantitate mai mică de machiaj, dar care să nu scadă din efectul pe care îl dorești.

1. SPF, SPF și iar SPF

50+ este noul tău prieten cel mai bun. Pe lângă rolul de protecție solară, un SPF de calitate potrivit tipului tău de ten poate înlocui un strat de cremă hidratantă și poate juca și rolul unui primer pentru restul machiajului. În funcție de preferințele tale, există și variante cu pigmenți care pot înlocui BB Cream-ul sau fondul de ten, sau variante care conțin particule de iluminator. Nu uita să aplici produsul pe gât și pe decolteu de fiecare dată.

fata care se machiaza

2. Înlocuiește fondul de ten

Pielea arată bine în general, dar câteva semne și cearcănele te conving că ai nevoie de fond de ten? Aplică punctual corector, numai pe zonele cu imperfecțiuni, și lasă-l să se usuce cât timp îți aranjezi sprâncenele. Acest lucru va crește puterea de acoperire a corectorului. Difuzează produsul cu degetele sau cu o pensulă pufoasă și orice imperfecțiune va dispărea folosind o cantitate foarte mică de produs.

corector de ochi

3. Iluminator și Bronzer

Aceste două produse imită efectul unui bronz natural pe un ten sănătos. Aplică bronzerul în zonele în care soarele ți-ar lumina fața în mod natural și aplică iluminatorul în cele mai înalte puncte ale feței.

pudra de fata

4. Un look unitar

Folosește produsele de la sfatul anterior și pentru machiajul ochilor. Bronzerul aplică-l în loc de fard în pliul ochiului și spre exterior, iar iluminatorul pe toată suprafața pleoapei sau numai în colțul intern în funcție de preferință.

fard de ploapa

5. Un singur punct care strică totul?

Toată fața este impecabilă, dar un singur coșuleț decide că e cazul să strice totul? Ce ar fi dacă în loc să îl acoperi cu corector ai folosi creionul de sprâncene și l-ai transforma într-un mic pistrui sau într-o aluniță? Acest truc merge foarte bine dacă dimensiunile imperfecțiunii sunt mici și dacă mai ai și alți pistrui pe față.

machiajul sprancenelor

6. Fă un statement

Nu prea ai chef de machiaj, dar vrei să ai un look mai dramatic? Rujul roșu mat este întotdeauna răspunsul corect, chiar și pentru zilele de vară. Pentru un rezultat plăcut de fiecare dată, ai grijă ca dantura să fie curată și menține-o albă folosind una dintre periuțele electrice Oral-B, recomandate de medicii dentiști. Dacă ai ceva timp în plus înainte să ieși din casă, conturează-ți buzele cu puțin bronzer și iluminator înainte să aplici rujul. Bronzerul aplică-l sub buza de jos, iar iluminatorul pe vârfurile V-ului buzei de sus.

ruj de buze

Pe lângă toate acestea, conturează-ți sprâncenele cât mai natural și nu uita că puțin rimel îți va pune întotdeauna ochii în evidență mai bine decât orice fard colorat sau makeup complicat. Bucură-te de strălucirea naturală pe care ți-o oferă zilele de vară și profită de minutele câștigate în urma simplificării rutinei din fiecare zi călduroasă.