Trucuri pentru o dantură frumoasă și dinți sănătoși


Frumuseţe
15/05/2019

Zâmbetul este cartea noastră de vizită, iar atenția acordată dinților trebuie să fie una pe măsură.

Iată ce sfaturi trebuie să urmezi pentru a avea dinți frumoși și sănătoși!

  1. Mănâncă un măr în fiecare zi. Pe lângă aportul de vitamine, merele stimulează salivația și au rolul de a igieniza cavitatea bucală. Un consum constant de mere fortifică gingiile și curăță dinții, îndepărtând tartrul dentar.
  2. Consumă brânză și iaurt. Specialiștii ne sfătuiesc să introducem în meniul nostru aceste produse, pentru că ele sunt surse sigure de calciu, reduc aciditatea și au efecte benefice pentru dantură. Așa vom reuși să avem dinți mai sănătoși.
  3. Evită pe cât poți dulciurile. Bomboanele, ciocolata, cafeaua sunt considerate alimente dăunătoare dinților. Nu fac excepție nici dulciurile, deserturile făcute în casă, atâta timp cât acestea conțin o cantitate considerabilă de zahăr.
  4. Guma de mestecat este benefică pentru întărirea dinților și pentru eliminarea resturilor alimentare. Are proprietăți antibacteriene, acesta fiind și motivul pentru care specialiștii recomandă mestecarea ei, după fiecare masă.
  5. Evită pe cât posibil consumul de băuturi carbogazoase, pentru că au efecte dăunătoare asupra sănătății dentare, favorizând apariția cariilor etc. Băuturile carbogazoase afectează dinții atât prin conținutul de acizi, cât și prin conținutul mare de zahăr. Studiile arată că acidul din băuturi face mai mult rău danturii decât zahărul solid conținut de bomboane.
  6. Renunță la fumat! Acest viciu este nociv atât pentru plămâni și inimă, cât și pentru dantură și gingii. Fumatul provoacă o respirație urât mirositoare, modificări de culoare a dinților, creșterea mai rapidă a plăcii și a tartrului etc.
  7. Nu uita de regulile simple de igienă a dinților. Un periaj corect, dimineața și seara, timp de câteva minute, ne ajută să avem dinți frumoși și sănătoși. În plus, ața dentară, dușul bucal, cu apă de gură previn apariția cariilor și a altor probleme de acest fel. Așadar, alege cu atenţie periuţa de dinţi. Îți recomandăm Power Oral Care - se adaptează perfect suprafeței dinților, curăță eficient şi înlătură tartrul chiar şi de la baza dinților.
  8. Și nu în ultimul rând, mergi periodic la stomatolog! Este recomandat un consult stomatologic o dată la șase luni. Vizitele la medicul specialist ne vor ajuta să descoperim din timp problemele și să luăm măsurile necesare pentru a avea dinți frumoși și sănătoși.