Ce provoacă despicarea vârfurilor?


Frumuseţe
1/07/2020

Cum și de ce despică firele de păr? Vârfurile despicate sunt atât de des întâlnite încât toată lumea se întreabă asta.

Vârfurile despicate pot face chiar și cea mai chic coafură să pară neîngrijită și dezordonată; nu e nimic mai rău decât să te uiți la părul tău și să observi că se despică vârfurile. Deci, de la ce oare se întâmplă asta? Acestea sunt cel mai frecvent semn de deteriorare vizibilă și se intamplă aproape tuturor, așa că hai să aruncăm o privire mai atentă pentru a vedea de ce se despică vârfurile și ce poți face în această privință. Vestea bună este că există o soluție (mai multe, de fapt!).

CE PROVOACĂ DESPICAREA VÂRFURILOR?

Vârfurile despicate apar atunci când părul devine fragil și slăbit, fiind mult mai predispus la rupere – fie prin despicarea vârfurilor, fie prin ruperea lor completă. Din păcate, multe opțiuni moderne de styling pot accelera procesul de deteriorare.

Vopsirea părului

Vopseaua modifică structura părului pentru a-i schimba aspectul. Din păcate, acest lucru slăbește firul de păr, lăsandu-l mai predispus la deteriorare și la despicarea vârfurilor. De altfel, nu vopsirea în sine provoacă despicarea firelor de păr, ci modul în care este îngrijit părul după aceea. După un tratament la salon, părul va fi mai uscat și mai fragil. Ca urmare, părul trebuie îngrijit cu mai multă atenție, hidratat și răsfățat cu tratamente de protecție, pentru a împiedica despicarea vârfurilor.

Tratamente chimice

La fel ca vopsirea părului, îndreptarea chimică sau permanentul descompun drastic structura părului. E adevărat, aspectul va fi mult îmbunătățit pe moment, însă părul va fi mai slăbit și mai predispus la vârfuri despicate. Atunci când părul este excesiv de uscat, capetele se pot despica, iar acest efect se poate extinde asupra întregului fir de păr. Rezultatul? Păr care arată în mod constant nepieptănat și dezordonat, cu șuvițe care merg în direcții diferite.

Coafarea la temperaturi ridicate

Protecția împotriva căldurii acționează ca un scut, apărând părul împotriva deteriorării provocate de coafarea cu placa sau ondulatorul. Temperaturile ridicate sunt factori de stres pentru firele de păr, îndepărtând umiditatea și lăsând părul mai uscat și mai slab în timp. S-ar putea să observi o temă recurentă când vine vorba de vârfurile despicate: lipsă hidratării. Așadar, un produs pe care îl poți integra în rutină de îngrijire este Masca Pantene Pro-V Repair&Protect. Această soluție miraculoasă isi face efectul în doar 2 minute-super puternic, nu? Pur și simplu, aplică pe lungimea firelor și pe vârfuri, în fiecare zi, pe părul umed sau uscat, pentru a repara temeinic capetele despicate.

ÎNVAȚĂ CUM SĂ PREVII CA VÂRFURILE DESPICATE SĂ REAPARĂ

După ce ai scăpat de vârfurile despicate, pasul următor e să le împiedici să revină. Știi cum se spune: e mai important să previi, decât să tratezi. Iată trei lucruri pe care le poți face pentru a ține departe perspectiva de a avea vârfurile despicate.

Tunde frecvent vârfurile

Ai auzit asta de atâtea ori, dar e adevărat că o simplă scurtare a vârfurilor e cheia pentru a avea un păr sănătos. Printr-o tundere regulată a vârfurilor, vei îndepărta partea cea mai deteriorată a firelor de păr, astfel încât să păstrezi vârfurile despicate sub control în permanență. Experții spun că perioada optimă este între 6 și 8 săptămâni, așa că îți recomandăm și noi să tunzi vârfurile la cel mult 2 luni. Folosește protecție termică de fiecare dată când te coafezi Protecția termică este absolut necesară atunci când folosești placa sau ondulatorul, deoarece căldura îndepărtează umezeala din păr, îl lasă extrem de uscat și atunci se poate rupe.

Profită la maximum de tratamentele de întreținere

Tratamentele de păr sunt extrem de necesare o data sau de două ori pe săptămană, pentru că ajută la refacerea sănătății părului. Ingredientele concentrate oferă părului o doză puternică de hrănire, pentru a ajuta la repararea rupturilor și pentru a lăsa părul mai moale și mai strălucitor cu totul.

Măstile de păr sunt versiuni mai consistente și mai nutritive ale balsamurilor obișnuite, ajutând la combaterea daunelor produse de coafarea de zi cu zi. Pentru reparare în profunzime, încearcă masca de păr Pantene Pro-V Repair&Protect, care îți va hrăni părul fir cu fir și îi va oferi un look mai neted și o textură mai puternică.

Fiolele Pantene Pro-V Repair&Protect pot să îndepărteze semnele a 6 luni de deteriorare într-un singur minut, micșorând probabilitatea ca vârfurile despicate să apară. Mai mult, fiolele sunt foarte ușor de folosit – pentru că le poți avea mereu la îndemână în geanta de la sală, în poșeta, pe noptieră, pentru oricând vrei să-ți îngrijești părul.

Fă câteva schimbări mici la obiceiurile tale zilnice și vei reduce cu adevărat numărul firelor deteriorate. Și realmente e momentul să spunem “pa” vârfurilor despicate!

  • Efect asupra deteriorării provocate de styling vs șampon obișnuit