3 lucruri care îți usucă pielea fără să îți dai seama


Frumuseţe
23/06/2021

Dacă te confrunți cu piele uscată, chiar dacă te ocupi de hidratarea tenului și ai o rutină de îngrijire corespunzătoare, atunci acest articol s-ar putea să îți ofere niște răspunsuri.

Exisă o serie de „greșeli” pe care s-ar putea să nu îți dai seama că le faci în timpul rutinei tale de îngrijire. Iată 3 aspecte pe care trebuie să le iei în calcul pentru a te asigura că ai grijă de tenul tău într-un mod corespunzător.

Ingredientele din produsele pentru ten

Există o serie de ingrediente în produsele pentru îngrijirea tenului care nu fac neapărat rău, dar nici nu oferă tenului tău șansa de a beneficia de restul ingredientelor bune.

Acest subiect are nevoie de un research mult mai amănunțit, în funcție de produsele pe care le folosești, dar multe dintre întrebările pe care le ai, își au răspunsul pe eticheta cu ingrediente. Poți căuta pe rând câte un ingredient și să verifici dacă acesta este benefic pentru tine sau nu, sau poți intra într-o comunitatea de skincare online, unde vei găsi alte păreri și mai multe detalii de la alți oameni care au făcut deja acest research.

De exemplu, un ingredient des întâlnit, dar care nu contribuie la hidratarea tenului, este parfumul. Dacă ai pielea sensibilă, încearcă să optezi pentru produse fără parfum sau arome puternice.

Modalitatea în care le aplici

Există o ordine strictă în care trebuie să aplici produsele pentru hidratarea tenului. În primul rând, este necesară demachierea și curățarea tenului, indiferent dacă folosești sau nu machiaj. Poți aplica un toner hidratant. (Cu mențiunea că acesta nu înlocuiește demachiantul sau gelul de curățare.) Ulterior, adaugi serul sau esența pe care o folosești, crema pentru conturul ochilor, crema hidratantă pe toată suprafața feței și a gâtului. La final, poți aplica și un ulei de față.

produse de skincare

Există o grămadă de alte produse pe care le-ai putea avea în rutina ta, așadar, această ordine este una foarte simplă, pentru produsele de bază, dar dacă folosești Vitamina C, creme care conțin Retinol, creme anti acneice sau vreun produs mai special, trebuie neapărat să citești recomandările de pe prospectul produsului.

Există o serie de produse care nu se pot combina, provocând reacții chimice și iritații. Există și produse care trebuie aplicate într-un mod aparte, cum ar fi Acidul Hialuronic, atât de des întâlnit. Acesta este recomandat să fie aplicat pe tenul umed și este absolut obligatoriu să fie urmat de o cremă hidratantă, altfel, în loc să atragă hidratarea în profunzimea pielii, acesta va atrage apa din țesut spre exterior și vei obține exact opusul rezultatului dorit, un ten uscat și tern.

Frecvența cu care folosești produsele

În primul rând, atunci când introduci un produs nou în rutina ta de îngrijire, începe treptat. Prima săptămână folosește-l timp de 2 zile neconsecutive, apoi continuă cu 3 zile, 4 zile, până ajungi la numărul de zile de utilizare recomandat pe ambalaj.

În cazul exfolierii, fie fizice sau chimice, este absolut interzis să folosești aceste produse mai des de 2 ori pe săptămână și la o distanță considerabilă de timp. Acestea înlătură straturile superficiale ale pielii, iar repetarea acestui procedeu prea des, nu numai că îți poate usca pielea, dar îți poate sensibiliza tenul, creând probleme mult mai grave.

Pe de altă parte, nici o rutină fără exfoliere nu este o soluție. Lipsa acestui procedeu, în timp, îți va face pielea să fie hidratată numai la suprafață, interiorul țesutului fiind prea greu de atins de ingredientele din produsele tale preferate. În final, tenul va rămâne tot deshidratat.

Ai grijă cu ce frecvență folosești și măștile de ten, fie ele cu argilă sau hidratante. La fel, recomandarea de pe etichetă trebuie respectată.

O recomandare foarte importantă pentru hidratarea tenului acasă este să ai răbdare. Hidratarea tenului uscat este un proces care va avea rezultate în timp. După ce ajungi la rezultatele dorite, continuă cu aceeași rutină care te-a ajutat să ajungi acolo.

Pe lângă toate aceste sfaturi și idei, nu uita niciodată că cea mai simplă și sigură variantă de a obține rezultatele dorite este să consulți un medic dermatolog și să urmezi întocmai recomandările sale.