3 Idei speciale pentru un machiaj de seară natural


Frumuseţe
9/09/2020

Cauți un machiaj de seară care să rămână natural, dar care totuși să aibă ceva ieșit din cotidian?

Iată 3 idei care vor scoate în evidență până și cel mai simplu machiaj festiv, indiferent de cât de pricepută ești printre pensule și culori.

Când te gândești la machiajul de seară te gândești de obicei la smokey eye, la cut crease sau la un cat eye negru, dar aceste tehnici nu se prea potrivesc cu ideea unui machiaj natural și simplu, necesitând un fond de ten cu acoperire mai mare, puțină tehnică și mai mult timp petrecut în fața oglinzii.

Dacă machiajul feței înseamnă pentru tine multă hidratare, puțin corector, pudră și iluminator, atunci ideile de mai jos ți se vor potrivi perfect.

1. Strălucire naturală

Pe cât de absurd sună, având în vedere că sclipiciul poate fi foarte dramatic și extravagant, ales cu grijă și aplicat inteligent poate face minuni. Alege un produs care să aibe particulele cât mai mici și cât mai transparente. Astfel, zonele în care vei aplica sclipiciul nu vor părea acoperite cu gri atunci când nu reflectă lumina. Îl poți aplica difuzat de la linia genelor până sub sprâncene sau îl poți așeza strategic în zonele în care ai pune iluminator, în colțul intern al ochiului și fix sub arcadă.

machiaj cu sclipici

2. Linia de tuș fără stres

O linie de tuș negru poate fi cu adevărat intimidantă, iar pensula de tuș de cele mai multe ori parcă îți simte frica și începe să tremure fix când ești gata să aplici. De această dată ai nevoie de un sclipici în culori mai vii sau mult mai închise, în funcție de preferința ta. Aplică mai întâi o bază la care să adere particulele sclipitoare (ca și cum ai aplica un tuș lichid clasic), iar mai apoi, exact înainte să se usuce baza, adaugă cu grijă sclipiciul ales. Deși în teorie sună complicat, rezultatele sunt uimitoare de fiecare dată. Liniile create nu sunt atât de evidente și de exacte ca în cazul tușului negru, iar jocul de lumini creat de reflexia particulelor distrage atenția de la faptul că liniile nu sunt perfecte.

machiaj auriu

3. Buze ombre

Pielea este hidratată și stălucitoare, orice imprefecțiune este acoperită discret de puțin corector, sprâncenele sunt conturate, genele la fel, totul este natural, perfect pentru o zi obișnuită. E timpul să transformi acest look într-unul potrivit pentru un eveniment extravagant, cu o tehnică simplă, dar de efect. Alege rujul care să ți se potrivească și conturează-ți buzele cu un creion mai închis la culoare. Aplică rujul ales pe mijloc și difuzează culorile până când trecerea dintre culori este foarte subtilă. Această tehnică atrage toată atenția în zona buzelor, așa că asigură-te că fiecare zâmbet va fi strălucitor și alb. Ai grijă de dantura ta în fiecare zi, folosind o periuța electrică de la Oral-B care să îți pună zâmbetul în evidență în astfel de momente. Un truc bun în cazul în care nu vrei să investești în produse noi de make-up este să folosești pentru contur un creion de sprâncene dacă ai ales un ruj mai deschis la culoare sau chiar un creion dermatograf în cazul unui ruj roșu.

ruj rosu

Nu uita, machiajul de seară trebuie să pornească întotdeauna de la un machiaj cu care te-ai simți confortabil și într-o zi obișnuită. Testează tehnicile de mai sus și vezi care ți se potrivește cel mai bine, astfel încât la următorul eveniment să știi deja cum poți obține machiajul tău perfect de seară.