Tips&tricks pentru un dinner party reușit


Familie
28/10/2020

Să ai prietenii și familia în jur în propria casă este poate unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le poți organiza fără vreo ocazie specială.

Iată 3 sfaturi super utile care te vor ajuta să faci din aceste cine niște petreceri foarte reușite.

“Sau” este cuvântul magic

Dacă vrei să iei mai în serios aceste mici evenimente, este foarte important să fii organizat și să îi organizezi puțin și pe invitați. Faceți un grup online pe care să vorbiți și să stabiliți anumite detalii sau sună-i pe invitați si află dacă au vreo preferință sau vreo restricție alimentară de care ar trebui să știi. Ca să eviți haosul în care cineva vrea sushi și altcineva își dorește mâncare tradițională, oferă-le mereu două alternative dintre care să aleagă și vezi spre ce fel de mâncare se îndreaptă majoritatea oaspeților tăi.

Atmosfera perfectă

Când vine vorba de un dinner party, atmosfera este sarea și piperul evenimentului. Alege un playlist potrivit cu mâncarea pe care o mâncați, înainte de sosirea oaspeților, astfel încât să eviți discuția despre ce muzică ar trebui să ascultați la cină. Aprinde niște lumânări sau luminițe și pune masa înainte de venirea oaspeților. Dacă gătiți mâncarea în casă și nu o comandați, de multe ori este foarte plăcut să se mai gătească puțin și în prezența musafirilor, astfel încât să îi implici în procesul de pregătire, dar și ca să le crești apetitul. Nimic nu se compară cu momentul în care deschizi cuptorul și ies la iveală aromele delicioase sau cu momentul când mai razi puțin parmezan peste paste.

O gazdă fericită

Dacă toată lumea s-a simțit extraordinar, dar când ușa se închide, gazda rămâne încă o oră numai ca să facă ordine, atunci evenimentul nu a fost complet reușit. Fă alegeri smart și ușurează acest moment înainte ca evenimentul să înceapă. Pentru lucrurile care se pot arunca chiar din timpul mesei, lasă la vedere un mic sac de gunoi sau un coș de gunoi curat, la care și musafirii să aibă acces. Astfel, sticlele goale și șervețele vor ajunge acolo fără niciun efort. Dacă ai o mașină de spălat vase poți pune farfuriile și tacâmurile murdare direct în mașină după ce le strângi, fără grija clătirii. Doar încarcă mașina de spălat vase, pune o capsulă de Fairy Extra+ și poți porni mașina. Până se termină evenimentul, se va termina și ciclul de spălare și te vei bucura de vase curate imediat.

Testează aceste sfaturi și bucură-te de dinner party-uri din ce în ce mai reușite și mai ușor de organizat.