Tips&tricks pentru a ține praful la distanță


Casă Youtilată
1/08/2021

Praful este peste tot în jurul nostru și nu e deloc plăcut sau sănătos. Totuși, situația nu este atât de tragică pentru că există și soluții.

În plus, poate te întrebi de unde tot apare praful din casă, chiar și atunci când geamurile rămân închise?

Ce e praful, de unde vine și de ce nu mai pleacă?

Praful este format din particule atât de fine, încât poate pătrunde cu ușurință în casă, adus de afară. Aproximativ 60% din compoziția prafului din casă provine din praful atmosferic, pe care îl aduci acasă. Restul de aproape 40% este format, printre altele, din resturi de păr sau celule moarte, scame din țesături, spori de ciuperci şi nu în ultimul rând - celebri acarieni de praf, animale microscopice înrudite cu păianjenii şi căpuşele. \n\nTotuși, problema nu se rezolvă dacă iei decizia spontană să nu mai deschizi geamul. Dimpotrivă, poluarea din interior și praful se pot intensifica, mai ales dacă locuim într-un oraș supraaglomerat.

De ce ștersul prafului e așa o bătaie de cap?

Te-ai întrebat vreodată cum este posibil ca praful să se așeze înapoi la mai puțin de o zi după ce l-ai șters. Ștersul prafului devine o activitate sisifică, pe care orice membru al familiei încearcă să o evite. Și să fim serioși, cui poate să-i placă să șteargă praful? Și ai toate motivele să-ți displacă să faci asta, atunci când nu ai produsele potrivite de partea ta.

Sfat #1

Foloșește produse care nu doar șterg, dar și captează și rețin praful, murdăria și părul. De exemplu, lavetele uscate Swiffer, de unică folosință, datorită acțiunii electrostatice și a modelului texturat, captează și rețin praful în lavetă. Sunt ideale pentru reținerea prafului fin și eliminarea părului de animale.

swiffer

Sfat #2

Asigură-te că ai șters toate suprafețele de praf, altfel acesta se va împrăștia și îți va strica toată munca. Alege produse versatile, care te vor ajuta să pătrunzi și în zonele greu accesibile, cum ar fi mopul Swiffer cu lavete uscate și cu un cap flexibil și pivotant care se rotește 360° și va ajunge chiar și în locuri, cum ar fi cum ar fi sub frigidere, cuptoare și canapele.

Sfat #3

Folosește un pămătuf special, vei observa diferența! Încearcă pămătuful Swiffer care captează și reține praful, părul și alergenii de la acarieni, pisici și câini, de pe aproape orice suprafață, indiferent de înălțime. Are mii de fibre pufoase, care își adaptează forma pentru a ajunge și în locurile greu accesibile.

swiffer