La ce temperatură se spală hainele delicate


Casă Youtilată
25/11/2022

Un scurt ghid care te va ajuta să afli la ce temperatură se spală materialele prețioase, cum ar fi mătasea, cașmirul, inul, organza, satinul sau dantela.

Unul dintre coșmarurile oricărei persoane care acordă interes hainelor pe care le poartă este să investească într-un articol dintr-un material de calitate și să îl deterioreze într-un ciclu de spălare nepotrivit.

Ca să împiedicăm acest coșmar să devină realitate, ți-am pregătit acest scurt ghid, dar și câteva sfaturi generale care te vor ajuta să te bucuri mai mult timp de hainele tale preferate.

Mătasea

Mătasea este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai fine, dar și pretențioase materiale, așa că îți recomandăm să speli de mână piesele din acest material, în apă călduță.

Cașmir

Temperatura optimă pentru cașmir este de 30 de grade. Poți spăla acest material la mașina de spălat, dar este important să nu adaugi balsam de rufe.

Organza

Temperaturile de spălare trebuie să rămână scăzute și în cazul acestui material spectaculos. Poți spăla organza și la mașina de spălat, la o temperatură scăzută. Secretul aici este să nu mai adaugi nimic altceva în mașina de spălat, pentru a evita ca materialul să se agațe și să își strice forma. Este strict interzis să storci acest material sau să adaugi ciclului de spălat și un program de stoarcere.

In

Deși pare un material mai dur decât mătasea sau organza, indicațiile pentru spălarea inului sunt asemănătoare. Vestea bună este că poți spăla inul alături de alte țesături, dar este important să nu încarci mașina de spălat la capacitate maximă. Temperaturile trebuie să rămână mici și pentru acest material.

Satin

Ca orice alt materiale delicat, este de preferat să speli articolele din satin de mână, dar respectând 3 indicații simple, poți avea cele mai bune rezultate și la mașina de spălat dacă: alegi un ciclu de spălare pentru materiale delicate, setezi o turație mai mică pentru centrifugă și alegi o temperatură scăzută, dar și un detergent de calitate.

Dantela

Cel mai indicat este să speli dantela de mână, la temperaturi medii, în apă călduță și folosind un detergent lichid. Dacă nu ai detergent lichid la dispoziție, atunci dizolvă puțin detergent pudră în apă pentru a evita frecarea particulelor de detergent direct pe acest material fin.

Poți scutura ușor acest material, dar nu îl stoarce. În cazul în care totuși bagi articolele din dantelă la mașina de spălat, evită programele de stoarcere.

Usucă dantela direct la soare, pe o suprafață plată, astfel încât să nu mai fie necesar să folosești fierul de călcat pe acest material sensibil.

materiale

Citește mereu instrucțiunile de pe etichete și respectă-le întocmai, mai ales dacă acestea îți spun că articolul vestimentar poate fi curățat numai la spălătorie.

De câte ori nu ești sigur cum să speli un anumite material, varianta spălării de mână va fi câștigătoare.

Ține minte că întotdeauna merită să alegi un detergent de calitate, cum ar fi detergentul pudră sau detergentul lichid Ariel. Din punct de vedere al performanțelor, acesta îți va asigura mereu cele mai bune rezultate și va prelungi durata de viață a materialelor tale preferate.