De ce mașina de spălat vase este mai eco-friendly


Casă Youtilată
15/09/2020

Spălatul vaselor consumă multă apă, energie, chimicale și desigur, o grămadă din timpul tău prețios pe care ai putea să îl petreci făcând ceva ce îți place cu adevărat. Dar o abordare eficientă poate salva multe din resursele de mai sus.

În continuare se dezbate care este cea mai eco metodă de a spăla vasele. Dacă ti-e teamă că mașina de spălat vase consumă mai mult decât spălatul manual, iată câteva informații care îți vor demonstra că achiziția unei mașini de spălat vase este și un pas către o viață mai eco și o modalitate mai conștientă de a folosi resurse.

  • Atunci când vrei să pornești mașina de spălat vase, ai grijă să fie plină. Astfel nu vei face niciodată risipă de apă, energie sau detergent. În loc să speli de mână fiecare obiect folosit în bucătărie, irosind apa, poți să le aduni pe toate în mașină și să o lași să își facă programul la capacitate maximă. Eco-friendly, nu?
  • Renunță la preclătire. Mașinile de spălat vase sunt îndeajuns de performante încât să nu necesite preclătirea vaselor înainte să le bagi la spălat, plus că salvezi apa. Pe lângă asta, Fairy Platinum Plus este îndeajuns de performant încât să înlăture orice urmă de mâncare sau grăsime de pe vasele tale.
  • Setează temperatura mai mică. Cele mai multe mașini de spălat vase moderne încălzesc apa ce trece prin ele la o temperatură mult mai ridicată decât cea care circulă prin instalația din casă, dar tu îi poți modifica temperatura din termostat. Astfel salvezi energie și stai fără griji, detergentul este la fel de performant și la temperaturi un pic mai mici.
  • Uscarea naturală. Chiar dacă mașina de spălat are și program de uscare după fiecare spălare, poți alege să nu îl folosești. Dacă vrei să fii mai eco-friendly, poți deschide mașina imediat după ce programul de curățare s-a terminat și să lași vasele să se usuce natural, fără să mai consumi energia electrică necesară pentru încălzirea cu aer cald a mașinii de spălat.

Acum că ai aflat câteva beneficii eco-friendly pe care le are o mașină de spălat vase, poți să te mândrești cu achiziția ta.