Beneficiile spălării cu Ariel în apă rece


Casă Youtilată
26/09/2023

Beneficiile spălării cu Ariel în apă rece

Știm că schimbările mici și consecvente pot face o mare diferență atunci când vine vorba de a face alegeri prietenoase cu mediul. Totuși, micile obiceiuri zilnice pot fi și cele mai greu de schimbat! De exemplu, știați că, în Europa, până la 60%* din amprenta de carbon a spălării rufelor dvs. provine din încălzirea apei? Acest lucru înseamnă că spălatul rufelor în apă mai rece este cea mai importantă modalitate de a reduce impactul fiecărei spălări asupra mediului.

Spălarea în apă rece economisește energie

Ariel utilizează Evaluarea Ciclului de Viață (LCA – Life Cycle Assessment) pentru a înțelege mai bine parcursul detergentului de rufe și pentru a măsura amprenta de carbon pe care o are asupra planetei în fiecare etapă. LCA arată că, atunci când consumatorii europeni reduc temperatura de spălare de la 40°C la 30°C, economisesc până la 35% din emisiile de carbon. Pentru a vă face o idee despre amploarea acestei schimbări: dacă am reduce temperatura de spălare a rufelor în Europa de la 40°C la 30°C, am putea reduce amprenta totală cu aproape 3,5 milioane de tone de carbon pe an - aproximativ echivalentul eliminării a două milioane de mașini de pe șosele! 

 

Diagram Description automatically generated

 

Alte beneficii ale spălării în apă rece


Nu doar planeta are de câștigat atunci când spălați rufele în apă rece. Reducerea temperaturii de spălare este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă reduce facturile la energie electrică. Trecerea de la spălarea la 60°C la 30°C vă poate ajuta să folosiți cu până la 60% mai puțină energie electrică la fiecare ciclu de spălare.


Spălarea regulată la temperaturi mai ridicate poate, de asemenea, să vă reducă durata de viață a hainelor, provocând decolorarea și micșorarea articolelor, precum și deteriorarea anumitor țesături în timp. Așadar, alegerea unui ciclu de spălare în apă rece este și o modalitate mult mai bună de a avea grijă de garderoba dumneavoastră.


Dar este eficientă spălarea în apă rece?


Toate datele arată că spălarea în apă rece este mai bună pentru mediu, pentru buzunar și pentru hainele dumneavoastră. Atunci de ce temperatura medie de spălare este încă mai ridicată în Europa decât în Japonia, Statele Unite sau America Latină? 


Pur și simplu, știm că o mulțime de oameni nu cred că spălarea la 30 de grade le va oferi curățarea și prospețimea uimitoare pe care și le doresc. Aici intervine Ariel! Am făcut cercetări extinse cu privire la rolul temperaturii de spălare în îndepărtarea petelor și inovăm constant produsele noastre pentru a oferi performanțe remarcabile chiar și atunci când acestea sunt folosite în apă rece. Acest lucru vă permite să reduceți temperatura apei folosită de mașina de spălat, știind că veți obține în continuare o îndepărtare impecabilă a petelor și prospețime de durată. 


Deși este o convingere comună că spălarea la o temperatură mai ridicată este cheia pentru a aborda petele dificile (și este uneori necesară pentru murdăria grea, prosoape și lenjerie de pat), este important de știut că temperatura apei este doar un factor care determină performanța de curățare. Ingredientele din detergent, durata ciclului de spălare și viteza spălării sunt celelalte părți importante ale ecuației atunci când vine vorba de curățarea rufelor.


Făcând schimbări simple, cum ar fi alegerea unui detergent special conceput pentru a spăla eficient chiar și la temperaturi mai scăzute, puteți reduce amprenta de carbon a spălării hainelor  dumneavoastră, obținând în același timp o putere de curățare impecabilă. 


Așadar, ce temperatură trebuie să folosim pentru a spăla la rece? Ciclul de spălare la rece este de obicei setat la 30°C pe multe mașini de spălat, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegeți întotdeauna cea mai rece setare pentru a vă reduce amprenta de carbon. Nu uitați că fiecare grad face diferența, iar schimbările mici, cum ar fi setarea temperaturii mașinii de spălat cu doar 5 sau 10 grade mai puțin, pot avea un impact semnificativ!


De ce să spălați în apă mai rece cu Ariel PODS+?


Inovația se află în centrul a tot ceea ce facem, iar Ariel PODS+ au fost dezvoltate cu ajutorul unor noi tehnologii pentru a oferi performanțe remarcabile de curățare în apă rece. 


Noua noastră tehnologie COLD BOOST este folosită exclusiv de P&G și a fost creată de oamenii de știință pentru a acționa asupra celor mai dificile pete, cum ar fi petele produse de amidonul prezent în alimente precum budinci, supe, sosuri, paste și dressing pentru salate. Astfel, puteți obține o îndepărtare remarcabilă a petelor încă de la prima spălare, chiar și în apă rece. 


Vă doriți ca rufele să aibă un parfum intens? Ariel PODS+ au fost create și cu scopul de a oferi o prospețime îmbunătățită chiar și în apă rece, astfel încât să vă puteți bucura cât mai mult timp de mirosul proaspăt de curat. 


Încercați noua colecție îmbunătățită PODS+ de la Ariel, care combină puterea de curățare în apă rece cu prospețimea de lungă durată a hainelor! 


Colecția include:


  • Ariel PODS+ Extra Clean Power

  • Ariel PODS+ Extra Fiber Care

  • Ariel PODS+ Revita Black

  • Ariel PODS+ Touch of Lenor Unstoppables


Aflați mai multe despre noua și îmbunătățita colecție Ariel PODS+ și aflați care este cea potrivită capsulă pentru nevoile rufelor dumneavoastră AICI