Știai de legătura dintre ovulație și secrețiile vaginale?


Sănătate
23/11/2023

Toate femeile le cunosc: se numesc secreții vaginale. Au o funcție deosebit de importantă, și anume cea de a ne proteja de infecții și alte probleme.

S-ar putea însă să nu ne placă prea mult senzația de umezeală din lenjeria intimă. Poate ai observat că, în anumite zile, ai secreții mai abundente, iar, în altele, sunt mai discrete. De ce oare?

Secrețiile abundente arată că ești la ovulație. Îți reamintim pe scurt ce se întâmplă în acest fantastic și extraordinar moment din ciclul tău menstrual: ovulația apare la mijlocul ciclului menstrual, adică la cam 14 zile după prima zi a ciclului, în funcție de ce durată are de obicei.

Un ciclu menstrual are în medie 28 de zile, dar acesta poate fi puțin mai lung sau mai scurt la unele persoane. O singură dată pe lună, în preajma ovulației, hormonii se schimbă și le cer ovarelor să elibereze un ovul. Fluxul hormonal crește și secrețiile vaginale, care încep să capete o textură și o culoare ce amintesc de albușul de ou. Reține că, imediat după ovulație, secrețiile sunt mai puțin apoase și mai lipicioase ca cele din timpul ovulației. Nu trebuie să-ți faci griji. E în firea lucrurilor.

De fapt, ovulația joacă un rol covârșitor în întregul proces de fertilizare. Dacă sunt prezenți spermatozoizi, secreția apoasă, ca un albuș, îi va menține în zonă suficient cât să fertilizeze ovulul care tocmai a apărut.

Însă toată tevatura asta cu ovulația nu înseamnă că ar trebui să ai vreun fel de disconfort sau să nu fii la fel de încrezătoare ca de obicei. Cu absorbantele zilnice Always, capeți acea încredere care vine dintr-o senzație perfectă de prospețime. Sunt ultrasubțiri și se adaptează instantaneu la mișcările tale, așa că nici nu le vei observa. În plus, au mai multe dimensiuni și grade de absorbție, așa că te vei simți la fel de curată ca la începutul zilei, în orice moment din ciclul lunar te-ai afla.

Always Dailies vrea să spulbere miturile legate de secrețiile vaginale. Acestea sunt un fenomen complet normal, specific tuturor femeilor.

Întregul conținut de pe această pagină a fost examinat și aprobat de Dr Tariq Misktry, medic primar obstetrică-ginecologie.