Sfaturi pentru a evita infecția cu virusul COVID-19


Sănătate
24/11/2022

În această perioadă să ai grijă de tine și de cei dragi este cel mai important lucru pe care îl poți face.

Iată câteva măsuri simple pe care le poți urma pentru a te proteja și a evita infecția.

Poartă mască!

masca de protectie

Masca poate face diferența atunci când vine vorba despre protecție și rămâne una dintre cele mai eficiente metode de prevenție împreună cu spălatul pe mâini. Ai grijă ca masca să-ți acopere nasul, bărbia și gura și să lase cât mai puțin aer să pătrundă. Atunci când o pui pe față apasă ferm astfel încât părțile laterale ale măștii medicale să fie lipite de obraji. Dacă masca este prea largă, poți să îndoi baretele de prindere după ureche sau poți opta pentru o mască care are o clemă la nivelul nasului, care se poate regla. Nu atinge masca atunci când o porți și îndepărtează-o folosindu-te de elastice sau barete, niciodată punând mâna pe ea.

Spală-te pe mâini corect

În această pandemie ai ocazia să îi înveți pe cei mici obiceiuri sănătoase care vor rămâne cu ei întreaga viață. Învață-i să se spele corect pe mâini cu un săpun antibacterian. Puteți folosi săpunul lichid Safeguard, potrivit pentru utilizarea zilnică de către întreaga familie. Iată pașii pentru o igienă corectă:

  • Umezește mâinile

  • Săpunește bine cu degetele încrucișate

  • Spală mâinile și pe partea cealaltă

  • Spală degetele la bază

  • Ai grijă să speli și unghiile

  • Fă cercuri în fiecare palmă cu săpun

  • Clătește mâinile cu apă

  • Șterge-te pe mâini cu un prosop

Nu uitați să vă săpuniți minimum 20 de secunde, cam cât durează să cântați “Mulți ani trăiască” de două ori.

parinte care spala mainile copilului

Evită să-ți împarți lucrurile

creioane colorate

Dacă nu îți place să-ți împarți lucrurile cu ceilalți, acest sfat va fi pe placul tău. Nu face schimb de lucruri cu alți oameni și încearcă să nu împrumuți obiecte de la ceilalți. Nu împărți mâncare, veselă și tacâmuri, unelte sau prosoape. Iar dacă nu ai încotro, ai grijă să le dezinfectezi înainte de a începe să le refolosești.

Planifică-ți ziua cu grijă!

fata care citeste in parc

Aglomerația, una dintre principalele cauze ale răspândirii Coronavirus, poate fi evitată. Planifică-ți ziua în așa fel încât să mergi cu bicicleta, pe jos sau cu mașina personală, evitând mijloacele de transport în comun. Fă-ți cumpărăturile online pe cât posibil. Dacă vrei să-ți cumperi o cafea, alege locurile care au servire afară, pentru a evita să intri înăuntru și să stai la coadă. Dacă trebuie musai să intri în magazine, alege un moment al zilei când acestea sunt mai puțin aglomerate, de exemplu în timpul săptămânii dimineața sau după prânz. În plus, magazinele mari publică pe internet care sunt cele mai aglomerate intervale orare. 

Să fim sănătoși!