Secrețiile cu sânge: un motiv de îngrijorare?


Sănătate
23/11/2023

Poate ai observat câteva puncte de sânge pe lenjeria intimă sau pe hârtia igienică. Poate că secrețiile au o tentă maro-roșiatică sau poate ai observat o secreție incoloră cu sânge.

Nu te speria! Semnificația acestora poate fi diferită în funcție de etapa din ciclul tău lunar. Mai jos, ai câteva explicații pe scurt.

Exact la finalul ciclului menstrual, s-ar putea să observi secreții cu sânge și o tentă ușor maronie. Sunt perfect normale, nu-ți mai face griji. Ele arată că organismul se curăță după menstruație, iar sângele pare maroniu fiindcă nu e chiar recent.

Unele femei observă fenomenul și la mijlocul ciclului. E la fel de normal și atunci. Însă, dacă ție ți se pare ceva neobișnuit și dacă persistă mai multe cicluri, nu ar strica să mergi la medic. În cazuri rare, secrețiile cu sânge ar putea fi semn de infecție.

Punctele de sânge apărute pe lenjeria intimă la jumătatea ciclului menstrual pot indica și o sarcină. Aproximativ o treime din femei au secreții cu sânge după ce ovulul fertilizat se agață de peretele uterului. Acest moment vine la aproximativ 11 zile după ovulație, iar secrețiile cu sânge observate imediat înainte de menstruație sau chiar în momentul în care te-ai fi așteptat la ea pot indica sarcina. Ai putea să cumperi un test de sarcină.

Dacă ești deja însărcinată și ai secreții cu sânge, trebuie să discuți întotdeauna cu medicul, mai ales când sunt secreții cu sânge mai dense și ai și crampe. La începutul sarcinii, și sângerările vaginale ușoare sunt ceva frecvent. În general, nu trebuie să-ți faci griji în privința lor, dar trebuie să te adresezi și în acest caz medicului. Dacă folosești absorbante, vei putea să ții sub observație cantitatea de secreții cu sânge.

Dacă ai avut recent o partidă de sex mai... energică, s-ar putea să observi niște puncte de sânge pe lenjeria intimă. Ele sunt provocate de mici leziuni ale țesuturilor și nu trebuie să-ți faci griji. Corpul tău se va vindeca singur.

Indiferent ce ți-a provocat secrețiile cu sânge, absorbantele eficiente precum cele de la Always te ajută să-ți menții prospețimea și încrederea pe toată durata zilei. Au mărimi și grade de absorbție diferite, special pentru toate necesitățile tale, fie că e vorba de sânge, fie nu! În plus, au și flexibilitatea necesară pentru a se adapta mișcărilor tale, așa că nici nu le vei simți cât timp le folosești.

Always Dailies vrea să spulbere miturile legate de secrețiile vaginale. Acestea sunt un fenomen complet normal, specific tuturor femeilor.