Scurgerile vaginale – ce sunt și la ce să ne așteptăm


Sănătate
9/04/2021

Ce sunt secrețiile și de ce apar?

Secrețiile, adică lichidul alb sau transparent care iese din vagin, sunt un semn de pubertate la fete. Acestea sunt modalitatea corpului tău de a-ți menține vaginul sănătos împiedicându-l să se usuce și protejându-l de infecții. Toate femeile au secreții vaginale, deci sunt perfect normale! Scurgerile vaginale sunt cauzate de fluctuațiile de hormoni din corpul tău și reprezintă un fel de sistem propriu al vaginului tău de auto-curățare, cumva similar cu modul în care funcționează lacrimile pentru ochi.

Dacă încă nu ți-a venit menstruația dar ai secreții vaginale, nu te îngrijora! Acest lucru poate să-ți indice faptul că prima menstruație e pe drum. Nu-i așa că nu mai par așa neplăcute acum? Când începi să ai secreții vaginale, purtarea unor absorbante zilnice cum sunt Discreet poate ajuta. Acestea te mențin uscată și îți oferă o senzație de prospețime și confort. Absorbantele zilnice Discreet îți protejează lenjeria împotriva secrețiilor, absorb umezeala și mirosurile în câteva secunde, pentru o senzație zilnică de prospețime.  
discreet

Fazele ciclului tău hormonal

calendar de menstruatie

Iar dacă ți-a venit deja menstruația, iată cum poți să fii mai bine pregătită pentru secrețiile vaginale. În definitiv, ele nu apar când vor, ci conform ciclului tău menstrual și hormonal. Iată ce trebuie să știi: 

Apariția menstruației este punctul culminant al ciclului menstrual, dar există mai multe etape care duc la menstruație. De fapt, se întâmplă multe în corpul tău pe durata acestor etape pe care nu le vezi. Ciclul menstrual – și anume numărul de zile dintre începutul unei menstruații și începutul următoarei menstruații – este controlat de un ciclu hormonal care are loc în patru etape principale. Dacă înțelegi aceste etape din menstruație și îți cunoști ciclul mai bine, asta îți dă încredere că știi ce se întâmplă cu corpul tău. Fără să mai lungim vorba, iată care sunt etapele menstruației:
faze ale menstruatiei

Află mai multe despre secrețiile vaginale din video-ul nostru de mai jos.