Este normal să am atâtea scurgeri vaginale? Sunt scurgerile mele vaginale normale?


Sănătate
30/07/2021

Poate că ai observat că în unele zile scurgerile vaginale sunt mai abundente, poate prea abundente.

În timp ce fiecare femeie se confruntă cu scurgeri vaginale, ale tale s-ar putea simți ca fiind prea de tot. Dar nu te îngrijora! În majoritatea cazurilor, sunt perfect normale.

Ce înseamnă multe scurgeri vaginale? 

Fluctuațiile în cantitatea de scurgeri experimentată sunt legate de nivelurile hormonilor din corpul tău. Aceasta înseamnă că cantitatea și consistența scurgerilor variază de-a lungul ciclului menstrual pe măsură ce estrogenul, progesteronul și hormonul foliculostimulant (cunoscut și sub denumirea de FSH) fluctuează pentru a le semnaliza ovarele să pregătească un ovul pentru eliberare. Ovulația duce de obicei la o scurgere vaginală mai mare.

Lucruri precum alăptarea și excitarea sexuală declanșează, de asemenea, răspunsuri hormonale care vor crește nivelul de scurgeri vaginale.

Atâta timp cât nu experimentezi mâncărime, miros urât, culoare maro-verzuie sau senzație inconfortabilă (nu vorbim despre disconfortul scurgerii în sine), este perfect normal. În cazuri foarte rare, scurgerea puternică poate fi cauzată de inflamația colului uterin. Dacă ești îngrijorată, medicul tău poate verifica cu ușurință acest lucru.

Fii cea mai bună versiune a ta

Chiar dacă scurgerile vaginale sunt perfect normale, ele îți stau adesea în cale atunci când porți haine mulate, practici un sport sau ai o ședință importantă de dimineață, în care vrei să arăți impecabil. Și, deși nu există o modalitate de a opri scurgerile, te poți simți mai fresh și mai încrezătoare. 

Absorbantele zilnice Always Dailies sunt create pentru a-ți oferi o protecție superioară, dar și o senzație de confort în fiecare zi. În plus, mențin pielea uscată și neutralizează mirosurile neplăcute. Sunt disponibile atât în variante parfumate, cât și fără parfum și sunt testate dermatologic pentru a fi blânde cu pielea ta. Iar partea cea mai bună e că sunt atât de subțiri și discrete, încât vei uita că le porți. 

Atunci când te simți bine în pielea ta, nimic nu-ți va sta în cale! Tu poți lua orice decizie spontană pe parcursul zilei, iar de protecția ta se ocupă Always Dailies. Apropo, cum sună o plecare la mare, vineri după birou?