Remedii pentru arsuri solare


Sănătate
27/01/2022

Expunerea la soare are nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră – de la o stare psihică mai bună, până la absorbția vitaminei D și fixarea calciului în oase.

Totuși, dacă nu respecți regulile de expunere sănătoasă, te poți trezi cu arsuri solare grave.

Arsurile solare măresc riscul apariției problemelor de piele, de aceea este important să diminuezi rapid simptomele acestora. Am strâns pentru tine o listă de remedii pentru arsuri solare, dar nu uita că cel mai bun remediu este prevenția!

A venit vara și odată cu ea pot apărea și problemele asociate radiațiilor solare, mai ales dacă mergi la plajă la orele nepotrivite sau dacă nu aplici suficientă loțiune solară. Arsurile solare măresc riscul apariției problemelor de piele, de aceea este important să diminuezi rapid simptomele acestora. 

Tratamente arsuri solare

Iată ce poți face în cazul în care totuși te-ai ars:

Rece, rece cât mai rece

Temperatura pielii care suferă de arsuri solare crește foarte mult, de aceea este important să o „calmezi” și să reduci inflamația. Aplică comprese reci, fă dușuri cu apă rece și nu utiliza săpun pe arsuri. Lasă compresele pe piele 10-15 minute, reaplicându-le de mai multe ori pe zi.
Aloe vera binefăcătoare
Folosește loțiuni care conțin aloe vera pentru o hidratare puternică a pielii și creme post expunere care au substanțe calmante. Dacă ai arsuri solare care sunt însoțite de durere puternică și stare de rău, cel mai bun sfat este să consulți un medic.

Hidratare din plin

Consumă multe lichide pentru a preveni deshidratarea și amețeala și pentru a înlocui lichidele pierdute. Poate o să ți se pară greu de crezut, dar câteva pahare de apă consumate imediat ce ai observat că ai arsuri solare vor grăbi vindecarea. Hidratarea joacă un rol esențial în procesul de regenerare al pielii și va contribui la vindecarea inflamației. Pe lângă apă, poți încerca și sărurile de rehidratare ca remedii pentru arsuri solare.

Arsuri solare grave

În cazul în care te confrunți arsuri solare grave, e cazul să te aștepți la simptome mai intense, cum ar fi durerile de cap, bășici pline de lichid pe o suprafață mare a corpului, frisoane sau febră. Dacă experimentezi acest tip de simptome, este nevoie să consulți un medic de urgență. Vei avea nevoie de tratamente specializate pentru arsuri solare.