Ce produse de îngrijire personală să îi pui celui mic în ghiozdan


Sănătate
5/07/2021

Află din articolul de mai jos din ce este alcătuit kitul complet de igienă la școală, dar și cum poți să îi reamintești celui mic ce reguli trebuie să respecte chiar și când nu ești cu el.

Produse de dezinfectat mâinile 

Asigură-te că cel mic are întotdeauna dezinfectant și șervețele umede într-un buzunar ușor accesibil al ghizodanului său. Din aceeași serie a produselor de igienă personală, poate fi o idee bună să îi dai și un mini săpun pentru momentele în care merge la toaletă. 

Produse de dezinfectat banca

Este o idee foarte bună să îl înveți pe cel mic să își dezinfecteze banca la începutul orelor și înainte să servească masa din pauza mare. Îi poți pune în ghiozdan un set de șervețele umede dezinfectante pentru mobilă, pe care îl poate lăsa în interiorul pupitrului ca să nu își îngreuneze ghiozdanul. 

Cum să îi amintești de regulile de igienă când nu ești cu el

Îi poți lăsa celui mic etichete simpatice lipite pe sticla de apă și pe cutia de mâncare, care să îi amintească să se dezinfecteze pe mâini înainte să bea sau să mănânce.

pranz la caserola

Poți folosi tot felul de produse amuzante, nou apărute, care să îi atragă atenția copilului tău asupra normelor de igienă personală, cum ar fi pixurile care au un capăt cu pulverizator pentru dezinfectantul de mâini. 

Pe lângă toate acestea, ca un pas extra de siguranță, îi poți da celui mic un set de măști de rezervă pe care să îl aibă la dispoziție în orice situație. Poate că ar fi o idee bună ca pe lângă toate produsele de dezinfectat să îi dai în kitul său de igienă și un produs care să îi hidrateze mâinile și să prevină uscarea acestora în urma utilizării produselor pe bază de alcool.
eleva cu masca de protectie

Nu uita să îi reamintești și acasă de toate aceste norme, dar și să ai încredere că profesorii care îl au în grijă își vor face treaba și le vor aminti constant celor mici cât de importantă este igiena personală în această perioadă.