Principiile unei diete sănătoase


Sănătate
29/11/2022

Este foarte greu să dai sfaturi generale când vine vorba de dietă, fiecare om are preferințe diferite, un ritm metabolic propriu și un ritm de viață conform căruia trebuie să își organizeze mesele.

Cu toate acestea, există 3 principii pentru o dietă sănătoasă, care se pot aplica aproape oricui.

1. Prea puțin

Dacă ești interesat de o dietă sănătoasă având în minte scopul principal de a da jos câteva kilograme, atunci ai grijă să nu cazi în capcana sfatului nesănătos de a mânca mai puțin în general. E bine să mănânci mai puțin zahăr, mai puțin fast food, deci să faci alegeri mai înțelepte, dar în niciun caz să nu reduci cantitatea de mâncare și să încerci să te înfometezi.

2. Prea mult

La capătul opus al spectrului, și ce este prea mult strică, așa că nu exagera cu cantitățile. Învață să te oprești din mâncat înainte să simți starea aceea de “prea plin” și amintește-ți înainte de fiecare masă că starea de sațietate se instalează în corp în aproximativ 30 de minute.

3. Prea repede

Cu cât mănânci mai repede, cu atât vei avea impresia că nu ai mâncat suficient și îți vei induce ideea că trebuie să mănânci încă o dată. De multe ori, secretul unei mese reușite sunt înghițiturile mici, mestecate bine. Acestea nu numai că vor avea grijă de digestia ta, dar te vor și ajuta să acorzi o mai mare antenție gusturilor pe care le simți.

Analizează modul, cantitate și frecvența cu care ai mâncat în această săptămână și alege cu sinceritate față de propria persoană care este aria la care ar trebui să lucrezi săptămâna ce urmează. Repetă acest exercițiu până când vei fi mulțumit de modul în care mănânci și de ceea ce alegi să îți pui în farfurie.