Poți înota la menstruație dacă ai absorbant?


Sănătate
31/07/2023

Menstruația n-ar trebui să te împiedice să faci ceea ce-ți place, să trăiești viața la maximum și să te simți bine.

Aici sunt incluse și vacanțele, mersul la plajă sau petrecerile alături de prieteni. Însă, poți și să înoți dacă ești la menstruație și folosești absorbant?

Poți înota când ai absorbant?

Nu se recomandă să înoți dacă ești la menstruație și folosești un absorbant.

Absorbantele sunt fabricate dintr-un material care captează lichidele în câteva secunde.

Când e scufundat în apă, acesta se va îmbiba complet și nu va mai putea prelua lichidul menstrual. În plus, s-ar putea să facă și ditamai mizeria. Nu e prea plăcut.

În plus, apa poate face și să se desprindă porțiunea aderentă care fixează absorbantul la locul lui. De aceea, nu îți recomandăm să înoți când ai un absorbant.

Însă, dacă doar stai pe un șezlong la piscină sau te bronzezi, poți folosi un absorbant fără probleme. Ai putea și să porți un șort sau o fustă care să-ți acopere slipul pentru a te simți mai în largul tău. Însă, dacă intenționezi să și înoți puțin, un tampon este mai potrivit.

Apropo, nu vei păți nimic fizic dacă absorbantul se udă. Prin urmare, dacă s-a îmbibat cu apă din întâmplare, nu-ți face griji.

Din punct de vedere biologic, poți înota când ai un absorbant, nu îți va face rău. Însă, din punct de vedere al protecției... nu, nu poți înota când folosești absorbante.

Dacă te împaci bine cu tampoanele, folosește unul și plonjează direct în apă.

Dacă tot am deschis subiectul, hai să mai clarificăm câteva dintre întrebările fetelor privind înotul la menstruație:

  • Nu, n-o să lași o dâră de sânge în spate

Tampoanele absorb lichidul menstrual înainte să poată ieși din corp, așa că nu are cum să mai ajungă în apă.

În plus, presiunea apei va bloca fluxul menstrual cât timp ai corpul sub apă. Dacă strănuți sau tușești, s-ar putea să iasă puțin lichid, însă atât de puțin, încât va fi imediat diluat de apă. Cu alte cuvinte, nimeni nu va remarca nimic. Nici măcar tu!

  • Înotul la menstruație nu este neigienic

Mai ții minte când spuneam că lichidul menstrual nu ajunge în apă? Asta înseamnă că înotul cu tampon nu creează probleme de igienă sau curățenie.

  • N-o să fii mâncată de rechini

Nu. Rechinii nu-ți iau urma în apă doar fiindcă ești la menstruație. După cum ziceam, presiunea apei oprește temporar fluxul.

Prin urmare, nu va exista lichid menstrual în apă și n-o să urmeze vreo scenă ca în „Fălci”. Stai liniștită, încă nu s-au semnalat atacuri asupra vreunor fete la menstruație.