Ponturi despre cum să nu te pătezi la menstruație


Sănătate
20/08/2020

Pentru a învǎța cum să previi scurgerile menstruale, ai nevoie de planificare și de anumite cunoștințe despre menstruație.

Multe fete se confruntǎ cu frica de a avea scurgeri pe durata menstruației. Este o îngrijorare firească. Nu este niciodată plăcut să îți pătezi lenjeria intimă sau hainele, dar cu puțină practică, câteva sfaturi și protecția corectă, poți afla cum să oprești scurgerile menstruale și să eviți să te pătezi. Pentru a învǎța cum să previi scurgerile menstruale, ai nevoie de planificare și de anumite cunoștințe despre menstruație.

Înțelegerea fluxului şi alegerea nivelului adecvat de absorbție

În general, fluxul va fi mai abundent în primele două zile din menstruație. Asta înseamnă că vei avea nevoie de produse cu un grad mai mare de absorbție și vei schimba absorbantul mai des pentru a preveni scurgerile menstruale. Acest lucru variază ușor dacă alegi să folosești un absorbant sau un tampon.

În zilele regulate, schimbarea absorbantului la 4 - 6 ore este o regulă bună pentru prevenirea scurgerilor menstruale. Absorbantele ALWAYS Platinum, cu puterea lor de absorbție, sunt potrivite pentru o durată de până la 8 ore de protecție împotriva scurgerilor. Totuși, este posibil să fie nevoie să îți schimbi absorbantul mai des în zilele în care fluxul menstrual este mai abundent.

Pune-ți absorbantul drept

Sună simplu, dar asigură-te că ți-ai pus absorbantul drept! Un absorbant pus strâmb, care nu acoperă chilotul, nu își va face treaba. Asigură-te că mijlocul absorbantului este așezat în centrul chilotului când îl apeși. Acest lucru înseamnă că este în locul corect pentru a absorbi lichidul menstrual.

absorbant

Încearcă absorbante de diferite dimensiuni

Dacă ai absorbantul de dimensiune greșită, nu contează cât de des mergi la toaletă pentru a ți-l schimba. Iată cum stă treaba. Nu toate fetele sunt la fel, așa că de ce toate absorbantele ar trebui să fie la fel? Alegerea absorbantului potrivit pentru tine poate preveni scurgerile menstruale.

De exemplu, absorbantele ALWAYS Platinum sunt disponibile în patru dimensiuni diferite, pentru a se potrivi dimensiunii unice a corpului unei fete. Fiecare dimensiune are propria sa formă. Găsește dimensiunea corectă pentru corpul și fluxul tău – cu cât se potrivește mai bine, cu atât mai bine protejează.

schita de absorbant

Dimensiunile sunt marcate clar pe exteriorul ambalajului pentru a putea găsi cu ușurință ce să cauți la magazin. Alegerea dimensiunii corecte nevoilor tale te ajută să previi umplerea absorbantului și scurgerile deranjante.

Poartă un absorbant pentru noapte în timpul somnului

Toate ne răsucim și ne învârtim în somn – de aceea poate fi util să utilizăm un absorbant pentru noapte pe durata somnului, pentru a evita scurgerile menstruale. Acestea oferă extra protecție datoritǎ pǎrţii extinse din spate – așa că indiferent cât de mult te miști în somn, vei fi protejată. Foloseşte un absorbant cu aripioare pentru a proteja părțile laterale ale chilotului.

Cum să previi scurgerile menstruale atunci când porți un tampon

Pentru a preveni scurgerile menstruale când porți un tampon, este important să alegi nivelul corect de absorbție pentru fluxul tău. Tampoanele trebuie schimbate la 4 - 8 ore. Dacă umpli tamponul în mai puțin de 4 ore, schimbă-l cu un tampon cu un nivel mai mare de absorbție. Avantajul tampoanelor este că absorb lichidul menstrual înainte ca acesta să iasă din corp, așa că este foarte probabil să nu te pătezi.

Dacă folosești un tampon, pentru extra protecție pe durata menstruației, poți alege să porți absorbantul zilnic Discreet și astfel te asiguri suplimentar împotriva scurgerilor ocazionale. Acestea au doar 3mm grosime și sunt remarcabil de flexibile. S-ar putea chiar să uiți că porți unul.

Fǎrǎ surprize

Pentru a preveni scurgerile menstruale la școală, asigură-te că ai pus câteva absorbante ALWAYS Platinum în ghiozdan sau în vestiarul tău de la școală. Astfel, nu vei fi niciodată luată prin surprindere de menstruație. Asigură-te că ai timp suficient să mergi la baie între ore pentru a verifica și schimba absorbantul. Dacă nu vrei ca nimeni să știe ce faci, pune discret un absorbant sau un tampon în buzunarul pantalonilor și nimeni nu își va da seama.