Îngrijirea pielii vara: exfolierea și SPF-ul


Sănătate
17/06/2020

Iată două moduri prin care îți poți păstra pielea în cea mai bună formă posibilă:

Pe măsură ce ești din ce în ce mai expusă la soare în sezonul estival, este important să iei toate măsurile de precauție care să te protejeze corespunzător de efectele soarelui. Îngrijirea corectă a pielii este esențială pentru a preveni consecințele dăunătoare și de lungă durată pe care radiațiile solare le pot avea asupra pielii tale.

Aplică protecție solară (apoi reaplică, din nou și din nou)

Expunerea îndelungată la soare poate duce la arsuri solare, îmbătrânire prematură, riduri și chiar și la cancer de piele. Este esențial să iei măsurile corecte atunci când ești expusă la radiațiile soarelui. Acestea dăunează ADN-ului și pot duce la o serie vastă de probleme cu care nu vrei să te confrunți și de care poți să te ferești atât de ușor folosind protecția solară corespunzătoare și purtând haine și pălării de protecție.

Protecția solară pentru față trebuie aplicată într-o cantitate suficient de mare cât să acopere întreaga față, gâtul și zona decolteului și nu trebuie neglijate nici celelalte părți ale corpului care vor fi expuse la soare.

Pentru a fi eficientă, aceasta trebuie reaplicată pe parcursul zilei sau imediat după ce zona respectivă a fost udată.

În ceea ce privește factorul de protecție în sine, cu cât este mai mare, cu atât mai bine. În cazul în care tocmai te-ai exfoliat sau urmezi un tratament cosmetic sau dermatologic care provoacă fotosensibilitate, SPF-ul este absolut necesar, la fel și reaplicarea acestuia.

Exfolierea vara

Aceasta poate avea rezultate pozitive dacă este făcută corespunzător, sau poți obține total opusul dacă nu respecți anumite reguli. În timpul verii îți dorești să îți protejezi pielea de razele soarelui, iar exfolierea unui strat superficial de piele pare contraintuitiv.

Exfolierea este totuși esențială și vara, fiind necesară pentru a elimina celulele moarte care tind să se acumuleze mai rapid acum din cauza condițiilor uscate de pe suprafața pielii. Beneficiul exfolierii vine aici prin decongestionarea porilor și obținerea unui aspect neted și strălucitor care va permite o absorbție mai profundă a ingredientelor benefice din produsele de îngrijire, dar și o aplicare mai frumoasă a machiajului.

Ține minte că nu ar trebui să îți exfoliezi tenul mai des de două ori pe săptămână sau la o distanță mai mică de 3-5 zile, astfel încât să te asiguri că nu supra exfoliezi pielea și o faci și mai vulnerabilă în fața radiaților.

Cu toate acestea, dacă nu folosești și SPF în mod corespunzător după ce te-ai exfoliat, chiar mai mult decât de obicei, efectele pot fi foarte inestetice, dar mai ales, îți pot pune în pericol sănătatea. După ce ai îndepărtat un strat de piele de la suprafață, în lipsa protecției corespunzătoare tenul se va putea pigmenta și vor apărea pete greu de înlăturat, care se pot transforma în probleme mult mai mari.

Pe lângă acest lucru, folosește produsele în care ai încredere, obligatoriu un produs de curățare pentru față care să îndepărteze machiajul și impuritățile și o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten. Dacă respecți toate aceste reguli, pielea ta va rămâne sănătoasă și fericită, chiar și în timpul concediului la mare.