Idei de amenajare pentru băile mici


Sănătate
20/07/2020

De cele mai multe ori o baie mică nu are nevoie neapărat de mai mulți metri pătrați, ci de mai multe idei ingenioase.

Testează următoarele sfaturi și vezi cum spațiul din baia ta devine din ce în ce mai plăcut și mai încăpător după fiecare schimbare.

1. Dulăpiorul plutitor

Dulăpiorul de sub chiuvetă este un spațiu extraordinar pentru depozitare, dar poate oferi și iluzia unei băi mai încăpătoare dacă alegi un model care se poate fixa în perete și renunți la picioarele de sprijin, astfel încât spațiul de sub dulăpior să rămână liber. Poți să compensezi spațiul de depozitare pierdut prin alegerea unui dulap cât mai lat, pe care să îl poziționezi până la unul dintre colțurile peretelui, spațiu care altfel ar rămâne nefolosit. 

2. Nu e loc pentru modele mici

Indiferent dacă alegi un model cât mai simplu pentru gresie și faianță sau optezi pentru un model mai sofisticat, fie un imprimeu sau detalii în relief, regula este aceeași. Alege dimensiuni cât mai mari, atât în ceea ce privește plăcile în sine, cât și modelele inserate în materiale. Acest lucru va păcăli ochiul, iar baia ta va părea mult mai mare și mai aerisită. Fă un exercițiu de imaginație. Cum ar arăta baia ta cu o grămadă de bucățele de mozaic micuț pentru decorul pereților, versus cum ar arăta aceeași baie dacă în loc ai alege plăci cât mai mari de gresie și faianță. 

3. Mărește oglinda

Probabil acesta este unul dintre cele mai cunoscute trucuri pentru amenajarea spațiilor mici, dar merge de minune. În locul unei oglinzi clasice plasate deasupra chiuvetei, alege să mărești această oglindă cât de mult se poate, chiar până la colțurile pereților. Spațiul va părea mult mai încăpător și mai luminos. 

4. Suportul de prosoape

Folosește pentru montarea suportului de prosoape un spațiu pe care nu ai cum să îl folosești la nimic altceva, partea de interior a ușii. În loc să ocupi un perete întreg pentru prosoape,  încearcă această alternativă ingenioasă. Spațiul economisit îl poți lăsa liber sau îl poți utiliza pentru montarea unui dulăpior pentru depozitarea produselor de curățenie. 

5. Regândește colțurile

Practic acestea sunt spațiile care rămân de cele mai multe ori nefolosite, dar dacă ai acest gând în minte înainte să te reapuci de reamenajat o baie mică, poți exploata corect fiecare centimetru. Poți monta chiar chiuveta într-unul din colțurile băii și să optezi pentru o oglindă care să se extindă pe ambii pereți care se intersectează. Alege un raft la care să ai acces ușor tot în colțul camerei și vezi cum spațiul pare din ce în ce mai mare datorită amplasării inteligente, dar și aspectului rotunjit. 

Pe lângă toate acestea, nu uita că o baie curată și organizată pare întotdeauna mult mai mare. Încearcă întotdeauna să depozitezi produsele de îngrijire și de curățare în interiorul dulapurilor și să nu încarci marginea căzii.