Dureri menstruale puternice? Suntem aici pentru a te ajuta


Sănătate
10/09/2020

Durerile menstruale puternice nu sunt o glumă. Dar există mai multe modalități de a le face să nu mai reprezinte un mare stres.

Mai întâi, este important să înțelegi de ce apar durerile menstruale puternice. Uneori, când nu știi de ce ai dureri, poți fi mult mai îngrijorată și prin urmare, mai sensibilă. Dacă știi ce cauzează durerile menstruale puternice poți să îți ușurezi disconfortul, chiar și numai mental.

Ce cauzează durerile menstruale?

Durerile menstruale sunt cauzate de substanțe asemănătoare hormonilor produse de corpul tău, numite prostaglandine. Acestea sunt produse de uter când este momentul să îți vină menstruația. Prostaglandinele fac uterul să se contracte (de aceea abdomenul inferior se simte astfel când ești la menstruație) pentru a împinge afară mucoasa uterină – cu alte cuvinte sângele de la menstruație – din corp prin vagin. Durerile menstruale puternice sunt cunoscute sub denumirea de dismenoree.

Cum să reduci durerile menstruale puternice

Mai jos, câteva ponturi despre cum să reduci durerile menstruale puternice.

Încălzirea și relaxarea mușchilor sunt exerciții foarte bune pentru ameliorarea contracțiilor din uter și reducerea durerilor menstruale puternice.

Uite cateva idei pentru ameliorarea acestor dureri.

  • Fă exerciții ușoare de yoga
  • Mergi pe jos
  • Învelește-te cu o păturică electrică
  • Rămâi hidratată
  • Ia o pauză pentru a-ți relaxa mușchii

Ce este dismenoreea?

Dismenoreea este termenul medical pentru durerile menstruale. Termenul este folosit pentru a descrie durerile menstruale cu care se pot confrunta fetele și femeile cu câteva zile înainte de menstruație sau chiar la începutul acesteia.

Voi avea mereu dureri menstruale puternice?

În unele luni vei simți că te vei confrunta cu dureri menstruale puternice, iar în alte luni le vei percepe mai puțin intense. Acest lucru este cauzat de fluctuații ale hormonilor de la o lună la alta. Nu te îngrijora. Este complet normal.

Ce se întâmplă dacă durerile mele menstruale sunt puternice?

Dacă ai dureri menstruale, este un lucru normal (toate ne confruntăm cu ele la un moment dat), însă durerile menstruale extrem de puternice nu sunt normale. Dacă durerile menstruale te împiedică să îți desfășori activitățile zilnice – cum este mersul la școală – trebuie să consulți medicul. Medicul te va ajuta să găsești cauza durerilor menstruale puternice, astfel încât să te simți mai bine.

Dacă dorești, poți să vorbești cu mama ta, cu o prietenă sau cu un adult în care ai încredere pentru a-ți face o programare.