Discuții deschise cu ginecologul Always - Episodul 2


Sănătate
18/05/2020

Always încurajează discuțiile deschise despre menstruație, așa ca iata cele mai frecvente întrebări și răspunsurile unui medic specialist.

De ce menstruația mea nu este regulată?

Este normal ca la început menstra să fie neregulată. Este modul organismului de a se adapta la noua funcție, aceea de ovulație. De obicei, durează aproximativ doi ani de la prima menstră ca organismul să își echilibreze producerea hormonilor sexuali, iar apoi menstrele vor deveni regulate. Dacă după această perioadă menstruația continuă să fie neregulată, este bine să consulți un doctor.

Am un flux abundent la menstruație și trebuie să schimb absorbantul la 2 ore. Este normal?

Cateodată, în primii ani de la apariția menstrei, sângerările pot fi importante. Acest lucru dispare, în general, cu timpul. Dar, dacă hemoragia în cantitate mare devine constantă, mai ales dacă se asociază cu oboseala accentuată, dureri pelvine intense și dacă produce anemie, este bine să consulți un medic.

Am auzit zvonuri că absorbantele sunt toxice, este adevărat?

Absobantele nu sunt nicidecum toxice, ele sunt create pentru a ne ușura viața. Cel mai important este să schimbăm absorbantele la intervale de maximum 4-6 ore. Când acest interval de timp este prelungit, poate să apară riscul de infecții.

Te ajută sportul dacă ești la menstruație?

Multe fete renunță la sport în perioada pubertății, când, de fapt, sportul este extrem de important în construirea încrederii în sine. Poți continua sportul în timpul menstruației, însă înlocuiește exercițiile care presupun mult efort cu unele mai ușoare, de tip yoga, pilates sau chiar o plimbare, pentru a nu crește cantitatea de sânge pierdută.

Am obsevat diverse cifre pe pachetul de absorbante. Ce reprezintă?

Multe dintre femei nu își aleg corect absorbantul, iar rezultatul este, de multe ori, stânjenitoarea pătare a hainelor. De obicei, acest lucru se întâmplă pentru că absorbantul folosit nu este cel corespunzator nevoilor tale, la momentul respectiv. Absorbantele Always sunt numerotate cu cifre pentru a alege mai ușor mărimea potrivită, de la 1 (cea mai mică mărime) la 4 (cea mai mare mărime). Găsește mărimea potrivită consultând tabelul de mai jos.

Cum aleg corect un absorbant?

Atunci când alegem un absorbant, trebuie să avem în vedere 3 lucruri importante:

  1. Fluxul menstrual – care poate fi slab, moderat sau abundent. Pentru a fi protejată atunci când fluxul menstrual este abundent, ai nevoie de un produs cu un strat absorbant superior – pe pachetele Always, indicele de absorbție este marcat cu un anumit număr de picături (1 picătură = absorbant potrivit pentru un flux slab, iar maximul de 7 picături = absorbant potrivit pentru un flux abundent).

  2. Mărimea – deoarece la fel ca lenjeria intimă, absorbantele vin în mărimi diferite. Absorbantele Always sunt numerotate cu cifre pentru a alege mai ușor mărimea potrivită, de la 1 (cea mai mică mărime) la 4 (cea mai mare mărime).

  3. Perioada de utilizare – zi sau noapte. În funcție de acest criteriu, absorbantele diferă ca mărime și caracteristici. Absorbantele Always pentru noapte sunt mai lungi în partea din spate și au aripioare duble care țin produsul fixat, chiar și atunci când te întorci de pe o parte pe alta în timpul somnului.

Daca ai un flux menstrual mai puternic, alege variantele cu o putere de absorbție mai mare. Noaptea, indicat este să alegi variantele special create pentru acest moment al zilei. Cu timpul, vei ști din punct de vedere menstrual care sunt absorbantele ce îți acoperă toate nevoile.

[ai incredere in tine always tabel marimi ]
(//images.ctfassets.net/7jmpn0a0gq12/4K7Qpuzs7oSIJjFUvtXuhw/985c9827f0e13178b5b5c417c896d43c/Tabel_RO_-_optimizat_web.jpg)

tabel produse always

Trebuie să port un anume tip de lenjerie intimă la menstruație?

Este bine să folosești lenjerie din bumbac în perioada menstruației, îți oferă mai mult confort și este recomandată pentru o lipire mai bună a absorbantului.

Răspunsuri oferite de Dr. Viorica Chiriță, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie