De ce am secreții apoase?


Sănătate
23/11/2023

Secrețiile sunt felul prin care corpul tău echilibrează pH-ul și menține ordinea în ecosistemul bacterian din vagin.

Într-un fel, ele sunt prima barieră a corpului în fața infecțiilor. S-ar putea să observi că secrețiile sunt uneori mai apoase și că alteori sunt mai elastice și mai vâscoase, având consistența unui albuș de ou. Probabil te-ai întrebat și de ce apar aceste diferențe.

Consistența secrețiilor se schimbă în funcție de echilibrul hormonal din corpul tău. Astfel, pubertatea, sarcina și menopauza afectează volumul și consistența secrețiilor produse de corp. Și momentul specific din ciclul menstrual afectează secrețiile, acestea fiind mai apoase. Dacă ai observat secreții apoase, acestea au apărut cel mai probabil după menstruație. Când nivelul de estrogen se schimbă și te apropii de ovulație, și secrețiile devin mai vâscoase. Multe femei au secreții apoase și în timpul sexului sau după actul sexual, o manifestare perfect sănătoasă.

Dacă ai secreții apoase însoțite de mâncărimi, s-ar putea să suferi de o infecție precum vaginoza bacteriană sau candidoza. Apelează la medic pentru consultație și tratament. De regulă, acestea se tratează medicamentos fără alte dificultăți. În general, atât timp cât secrețiile apoase nu sunt însoțite de dureri sau mâncărimi, nu trebuie să-ți faci griji. Secrețiile apoase abundente pot fi uneori cam incomode. Avem însă vești bune: există o soluție simplă, dar și confortabilă! Absorbantele zilnice Always preiau aceste secreții și îți dau o senzație de prospețime pe întreaga zi. Au diferite grade de absorbție, iar tu poți să-l alegi pe cel care ți se potrivește.

Always Dailies vrea să spulbere miturile legate de secrețiile vaginale. Acestea sunt un fenomen complet normal, specific tuturor femeilor.