Cum vorbești confortabil cu medicul despre vezica ta


Sănătate
17/08/2020

S-ar putea să amâni o consultație cu medicul specialist tocmai pentru că ți se pare jenant să îi povestești despre vezica ta sensibilă. 

Dar, o vizită la medic este cea mai bună soluție pentru a descoperi exact ce ai și ce opțiuni sunt disponibile. În plus, medicul e singurul care te poate ajuta cu soluții care vor îți vor îmbunătăți calitatea vieții. 
În continuare, câteva sfaturi despre cum să abordezi corect și confortabil vizita la medic. 

La ce să te aștepți

Să discuți despre sensibilitatea vezicii urinare poate fi incomod, așa că ia în considerare fraza „Trebuie să folosesc toaleta mult mai des" pentru a-ți încuraja medicul să vă pună alte întrebări. 

Medicul tău îți va pune câteva întrebări precum: „Când întâmpinați pierderi urinare?” și „Cât de des mergeți la toaletă?”. După aceea, va trebui să te întinzi pentru o examinare fizică și să tușești, astfel încât medicul să poată inspecta modul în care abdomenul ți se contractă și să verifice fermitatea planșeului pelvian.

Diagnosticul

După examinare, medicul te va anunța dacă starea ta se datorează unei deficiențe musculare și dacă te confrunți cu incontinența imperioasă (atunci când ai o nevoie puternică de a urina, dar nu poți ajung la toaletă în timp), incontinență de stres (când simți vezica sensibilă atunci când tușești, strănuți sau râzi) sau o incontinență mixtă.

Să vorbești deschis cu medicul despre simptomele vezicii urinare sensibile te va ajuta să găsiți soluții împreună. De la exercițiile planșeului pelvian până la reantrenarea vezicii urinare sau medicamente, există o serie de soluții, iar medicul îți va vorbi despre ele. Indiferent de soluția recomandată, fii sigură că există produse pentru incontinență care te vor ajuta.