Cum să oprești menstruațiile abundente


Sănătate
24/11/2022

Unele femei se confruntă cu un flux mult mai abundent decât altele în fiecare lună. Nu întotdeauna o menstruație abundentă indică o problemă medicală, totuși aceasta poate fi neplăcută sau îngrijorătoare. Află ce poți face atunci când te confrunți cu menstruația abundentă.

Ce este fluxul menstrual normal?

Prin urmare, iată cum stă treaba. Fluxul este cel mai abundent în primele 2 - 3 zile ale menstruației și apoi este mai puțin abundent în ultimele zile până când ajungi să ai nevoie doar de un absorbant zilnic, precum Discreet. Nu există nicio modalitate prin care poți opri fluxul menstrual abundent din primele zile. Acest lucru face parte din menstruația ta. Chiar dacă simți că este un flux abundent, de fapt, nu ai pierderi mari în timpul menstruației. În medie, cantitatea de sânge și lichid care părăsește corpul tău pe durata menstruației este de 30-40 ml, ceea ce echivalează cu 4-8 linguri sau un sfert de cană de apă.

Pe lângă diferențele de flux din timpul menstruației, fluxul variază și de la o lună la alta, depinzând de stilul de viață, de alimentație și de schimbările hormonale. Prin urmare, în unele luni va fi mai abundent decât în altele. Acest lucru este normal. Poți observa că evitarea anumitor alimente sau consumarea altora va afecta fluxul și ajută la ameliorarea menstruației abundente. Fii atentă la ce mănânci pe parcursul unei luni dacă ți se pare că este unul dintre factori. Variază alimentația și vezi dacă diverse alimente te ajută să reduci menstruația abundentă.

Remedii pentru menstruațiile abundente

Totuși dacă te confrunți în fiecare lună cu un flux abundent, există câteva remedii naturale pentru tine:

  • Alege alimente bogate în fier sau potasiu, cum sunt lintea, stafidele sau bananele.
  • Bea apă.
  • Aplică o compresă rece pe abdomenul inferior.
  • Poți evalua opțiunea medicamentelor. În acest sens, vorbește cu părinții și consultă un medic, aceștia te vor ajuta să găsești soluția cea mai bună pentru a opri menstruațiile abundente.

Cum să fac față unei menstruații abundente

Dacă ai o menstruație foarte abundentă, folosește un absorbant cu un grad ridicat de absorbție pentru a sta liniștită și pentru a fi sigură că nu te vei păta. Absorbantele Ultra Secure Night au un grad ridicat de absorbție și o suprafață de protecție extinsă, pentru ca tu să fii sigură că nu te vei păta și să dormi mai bine noaptea. Acestea sunt disponibile în două dimensiuni, pentru pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor tale. Pentru o menstruație foarte abundentă, îți recomandăm mărimea 5. E timpul să dormi liniștită, cu până la 10 ore de protecție de la noul Always și să faci lucrurile care îți plac fără griji și fără să te gândești la absorbant. Nu lăsa menstruația abundentă să stea în calea încrederii tale! Folosește absorbantele ALWAYS Ultra Secure Night.

[tabel mărimi always ultra](//images.ctfassets.net/7jmpn0a0gq12/14OSj5ysVfGT6mkhEMWrow/4bd6a61ef1580c6f4e7963ef98c56ee4/Always_MyFit_Tabel_size_packshots_RO_dec2020_LOWRES.jpg)\n\nTotuși, dacă ai o menstruație foarte abundentă, care te împiedică să îți desfășori activitățile zilnice, consultă un medic.

marimile diferite always