Cum faci să nu ți se îngrașe părul


Sănătate
19/11/2021

Spălatul pe cap e cel mai important pas pentru a-ți menține părul curat și sănătos. 

Probabil ai auzit că spălatul părului îl poate face să se îngrașe mai repede și prima reacție e să mai lași câteva zile să treacă între spălări. Însă nu este așa, din contră. 

Dacă părul s-a îngrășat, are cu atât mai multă nevoie de spălat.

Glandele sebacee care se află la nivelul firului de păr produc încontinuu sebum, care se acumulează la nivelul părului. Mai mult, în timpul zilei, ești expus la praf, poluare sau la umiditatea din atmosferă, iar toate acestea îți încarcă și ele părul.
De aceea, spălarea frecventă a părului te ajută să cureți excesul de sebum și toate impuritățile adunate zilnic. 

Pentru ca părul tău să fie unul frumos și îngrijit, fără să îți faci griji că se va îngrășa, ți-am pregătit câteva sfaturi utile: 

1. Nu asculta de prejudecăți! Spală-te pe cap oricât de des simți nevoie

Atunci când simți că părul tău nu mai este curat și începe să se îngrașe, este timpul să îl speli. Curățat de impurități și hidratat, părul tău se va simți mai bine și va fi mai sănătos. 

2. Alege șamponul dedicat nevoilor tale

Ca să ai cele mai bune rezultate, folosește un șampon care să facă față provocărilor tale de zi cu zi. De exemplu, șamponul anti-mătreață Head & Shoulders Citrus, potrivit folosirii zilnice, luptă împotriva excesului de sebum, mâncărimilor de la nivelul scalpului și se asigură că părul gras va rămâne doar o amintire. 

3. Folosește balsamul potrivit la locul potrivit

Ca să ai un păr hidratat de la rădăcină până la vârf, nu uita să aplici balsam.
Pentru că hidratarea rădăcinii este realizată de uleiurile naturale ale scalpului, aplică balsamul doar pe lungimea părului și pe vârfuri. 

Auzi vocea prejudecăților care nu te lasă să te speli pe cap de câte ori simți nevoia? 
Vezi video-ul şi lasă vocea rațiunii să te convingă: