Cum să ai grijă de igiena ta dentară vara aceasta


Sănătate
20/07/2020

Un zâmbet frumos este accesoriul ideal pentru orice ținută și nu se demodează niciodată. 

Un zâmbet frumos este accesoriul ideal pentru orice ținută și nu se demodează niciodată. De aceea, e bine să ai grijă de igiena ta orală vara aceasta. Iar asta înseamnă că trebuie nu doar să te speli pe dinți cu regularitate, ci și să adopți alte metode de îngrijire ca să previi apariția problemelor. Iată câteva trucuri de la experții noștri:

Igiena dentară corespunzătoare 

Pentru un zâmbet sănătos este important să urmezi un ritual de îngrijire corect în fiecare zi. Asta înseamnă să te speli pe dinți după fiecare masă, să folosești ața dentară și apa de gură. Pentru a te asigura că urmezi o rutină corectă de periaj și că te speli pe dinți timpul recomandat de medicul dentist, folosește periuțele electrice Oral-B. În plus, capetele speciale de periaj și programele personalizate te vor ajuta să ai grijă de nevoile specifice ale gurii tale.

Alimentația

Pe lângă ritualul zilnic de îngrijire a dinților, nu uita să adopți o alimentație echilibrată:

  • Evită gustările între mese și mâncărurile bogate în zahăr. Gustările, în special cele dulci, favorizează înmulțirea bacteriilor, care pot afecta smalțul dinților. Resturile de pâine sau biscuiții, de exemplu, pot să rămână blocate în spațiile inter-dentare, iar dacă nu le cureți zilnic, pot duce la apariția problemelor orale.
  • Evită băuturile dulci carbogazoase. 
  • Evită substanțele care îți usucă gura, precum unele medicamente și băuturile alcoolice.
  • Evită fumatul, deoarece tutunul duce la apariția petelor pe suprafața dinților, a respirației urât mirositoare și, în plus, diminuează simțul gustului.

Curățarea limbii

În timpul periajului trebuie să acorzi atenție și curățării limbii. Pe suprafața acesteia se află bacterii, dar și resturi alimentare care rămân prinse sub un strat fin de mucus și care pot duce la apariția respirației urât mirositoare.
Poți îndepărta bacteriile cu partea din spate cu ajutorul unui instrument special de curățare a limbii – îl găsești în farmacii și în magazinele de cosmetice. La final, clătește gura cu apă.