Cum poți recicla electrocasnicele vechi


Sănătate
28/10/2020

Vrei să-ți cumperi electrocasnice noi? Mai întâi fă-ți spațiu scăpând de vechile electrocanice.

Deja îți imaginezi noua mașină silențioasă de spălat  cu uscător sau frigiderul, cu tehnologia no frost, pe care nu va mai trebui să-l dezgheți de câteva ori pe an? Stai puțin, oare n-ai uitat ceva? Uitându-te prin casă, îți dai seama că nu știi ce vei face cu vechile electrocanice. Doar n-o să le arunci pur și simplu la gunoi. Înainte să intri în panică, iată ce poți face cu ele:

1. Vinde-le pe un site de anunțuri gratuite

Dacă nu sunt foarte vechi și încă mai funcționează, le poți oferi o a doua viața ajutându-le să ajungă la un cumpărător care are nevoie de ele. Până la urmă, știi ce se spune – lucrul cel mai prietenos cu mediul este cel pe care nu-l mai cumperi...am putea să extindem asta la cumpărăturile second-hand.

2. Optează pentru programul Rabla

Foarte multe branduri  sau magazine mari de electronice și electrocasnice au programul Rabla. Exact, ai auzit bine! Ca și la mașini, electrocasnicele vechi pot fi predate pentru reciclare în schimbul unui voucher de reducere la electrocasnice noi, prin care îți poți cumpăra noi produse. Nu sună deloc rău, nu-i așa? Mai ales că tot ei se vor ocupa de colectarea lor. 

3. Vorbește direct cu o firmă de reciclare

Dacă ai electrocasnice mult prea vechi și nu ai cum să profiți de programul Rabla, tot le vei putea recicla și chiar vei primi o sumă de bani în funcție de tipul aparatului electrocasnic și greutate. SIGUREC sau Ecotic sunt doar câteva dintre firmele de reciclare electrocasnice la care poți apela. Un search pe Google te va duce mai aproape de răspunsul căutat.

4. Donează-le

Dacă sunt încă într-o stare bună de funcționare și vrei să faci o faptă bună, le poți dona unei organizații caritabile sau chiar unor persoane care au nevoie. Site-urile de anunțuri gratuite au de obicei o secțiune de donații unde le poți posta.