Cum facem repede și eficient curățenie de Paște


Sănătate
16/04/2022

Sărbătorile au fost asociate întotdeauna cu curățenia spirituală, dar și cu cea a mediului care ne înconjorară.

Tradiția ne-a învățat, de-a lungul timpului, prin mamele și prin bunicile noastre, că înainte de Paște, casa trebuie să capete un suflu nou, iar fiecare colțișor trebuie să sclipească.

În sprijinul tradiției vin nenumărate studii care au arătat importanța ordinii și a organizării din casă și a felului în care aceste lucruri ne influențează starea de spirit. S-a dovedit științific că oamenii care își păstrează locuințele curate și ordonate tot timpul au o stare de sănătate mai bună decât cei care se înconjoară de lucruri prăfuite, puse în dezordine. În plus, tot datele știițifice au arătat că persoanele care se plâng de spații aglomerate, înghesuite, neaerisite, pline de proiecte neterminate, care adună praful, sunt supuse unui risc mai mare de depresie, de oboseală psihică și de stres decât cele care își descriu spațiile prsonale drept odihnitoare, luminoase, organizate și care invită la relaxare.

Pentru o curățenie generală eficientă, îți propunem câteva tactici prin care obții o casă care să sclipească de curățenie într-un timp mult mai scurt decât ai consuma în mod obișnuit și care să te ajute să menții ordinea pentru mai mult timp.

Când ne apucăm de curățenie, majoritatea luăm la rând cameră cu cameră. Încearcă o abordare nouă: în loc să te epuizezi după ce ai terminat baia și domitorul, iar restul spațiilor să fie curățate în viteză pentru că deja ai obosit, încearcă să bifezi activitățile: întâi, ștrege praful în toată casa, de sus în jos și de la stânga la dreapta – fie că e vorba de rafturi sau de camere sau de felul în care acestea sunt dispuse în casă. Începe curățenia de la cel mai înalt punct al camerei și de la stânga la dreapta. Astfel, nu scapă niciun colțișor neșters și nici nu riști să treci de două ori prin același loc. Pentru a șterge praful eficient, folosește o lavetă din microfibră îmbibată cu Mr Proper detergent universal, care ajută la eliminarea oricărei urme de murdărie sau de amprente.

Pasul doi, treci la curățarea mobilei din material textil și schimbă așternuturile. Pune lenjerie curată, spălată cu Ariel și cu balsam Lenor și apoi aspiră canapelele și celelalte suprafețe cu tapițerie. Pasul trei – treci la curățarea geamurilor și a oglinzilor. Nu uita să acoperi toate suprafețele din casă și nu uita să dezinfectezi clanțele ușilor, mânerele și device-urile electronice, mai ales telefoanele și tabletele.

Urmează bucătăria și baia: Aplică mai întâi detergentul universal pe chiuvete, pe toaletă, pe aragaz, pe chiuvete și apoi întoarce-te și ocupă-te de fiecare în parte, până sclipesc. Nu uita în bucătărie de interiorul cuptorului cu microunde și de celalate electrocasnice și nici de interiorul dulapurilor.

Ultimele pe lista sunt podelele. Dă cu mopul și șterge fiecare suprafață din casă cu detergentul universal Mr Proper, apoi pune aspiratorul. Începe cu dormitorul, apoi scările, dacă e cazul, sufrageria și restul casei. Acum că ai făcut curățenie-lună, pune în funcțiune un dispozitiv Ambi Pur pentru o ambianță parfumată, plăcută și bucură-te de căminul tău curat, luminos, gata de sărbătoare!