Cum combatem scurgerile nocturne în menstruație


Sănătate
9/05/2023

Te-ai culcat liniștită în pat, te-ai înfofolit bine și simți că somnul dă târcoale. Deodată, îți faci griji că te vei trezi cu pijamalele și așternuturile pătate de sânge.

Dacă vrei să dormi fără griji în timpul menstruației, s-ar putea să trebuiască să capeți anumite obiceiuri bune.

Nimic nu se compară cu un somn bun (mai ales după oboseala premenstruală din timpul zilei), așa că noi venim cu sfaturile noastre favorite pentru a scăpa de efectele scurgerilor nocturne în menstruație.

Cum combatem scurgerile nocturne în menstruație Iată câteva sugestii prin care poți combate scurgerile nocturne în menstruație:

  • Folosește absorbante cu aripioare

Absorbantele cu aripioare rămân fixate în timp ce tu îți tot schimbi poziția în timpul somnului, dar ele protejează și lateralele lenjeriei intime pe partea în care se prind aripioarele. Asta, în caz că slipul începe să se plimbe cât tu ești pe tărâmul viselor.

Always Ultra cu aripioare e o alegere perfectă în acest caz, deoarece transformă lichidul într-un gel, iar gelul nu curge!

  • Schimbă-ți absorbantul imediat înainte de culcare

Dacă îți schimbi absorbantul înainte de somn, vei beneficia de o absorbție maximă.

De exemplu, absorbantele Always Ultra oferă protecție contra scurgerilor timp de 8 ore. Dacă îți pui alt absorbant imediat înainte să intri sub plapumă, ai parte de 8 ore de absorbție completă.

  •  Folosește absorbante pentru noapte

Absorbantele Always Ultra pentru utilizare nocturnă sunt mai lungi și au o căptușeală mai groasă în spate, protejându-te exact unde trebuie atunci când dormi. Nu contează în ce poziție dormi, deoarece Always Overnight preia sângele menstrual înainte să ajungă la lenjeria intimă.

Absorbantele Always Ultra conțin un gel special care captează lichidul menstrual într-o porțiune absorbantă și supersubțire, așa că nu te incomodează chiar și când preiau tot lichidul.

  • Folosește un tampon

Dacă dormi mai puțin de 8 ore, folosește cu încredere un tampon. Tampoanele sunt introduse în corp, așa că nu vor exista scurgeri când îți schimbi poziția de somn.

Dacă tinzi să dormi mai mult de atât, ele nu sunt opțiunea potrivită, deoarece riscul de infecție crește după 8 ore. Prin urmare, dacă închizi des alarma de la telefon când te sâcâie dimineața, optează pentru un absorbant normal.

  •  Coboară lent din pat dimineața

Dacă folosești un absorbant pentru a preveni scurgerile menstruale nocturne, poate n-ar strica să te ridici lent din pat. Gravitația face ca lichidul menstrual să se adune în vagin în loc să iasă tot odată.

Astfel, când te ridici, lichidul adunat în vagin va ieși brusc. Pentru a evita scurgerile din acest moment, coboară lent din pat.

De ce e totuși așa de greu să dormi fără mici accidente în timpul menstruației? Acum, că știi sfaturile, trebuie să înțelegi de ce e nevoie de puțină strategie ca să dormi la menstruație fără scurgeri incomode.

Să începem cu ceva evident: dormi mai multe ore, o perioadă mai mare decât cea în care ai sta fără să-ți verifici absorbantul sau tamponul.

Asta înseamnă că trebuie să verifici și să răsverifici că folosești protecția corectă.

În plus, dormi (normal...), așa că nu simți că trebuie să schimbi absorbantul sau tamponul, de unde pot rezulta scurgeri-surpriză în timpul nopții.

Mai e și problema unghiurilor și gravitației. Când dormi, stai întinsă mai mult timp. Asta înseamnă că zonele care necesită protecție sunt diferite de cele din timpul zilei, când stai cel mai probabil în poziție verticală.

Poziția orizontală prelungită va face ca lichidul menstrual să curgă pe o parte a lenjeriei intime.

În plus, sigur te tot fâțâi în timpul somnului. Astfel, lenjeria intimă se adună în poziții diferite, așa că ai nevoie și de o protecție diferită ca să eviți scurgerile menstruale din timpul nopții.

În acest caz, absorbantele Always Ultra Overnight pot fi soluția perfectă. Ele sunt mai lungi și au o căptușeală mai groasă în spate, pentru a te proteja unde trebuie când stai întinsă.