Ce cauzează menstruația abundentă?


Sănătate
1/02/2021

Ce este normal?
Un flux abundent pe durata menstruației este de obicei normal. Multe femei au în mod frecvent flux abundent și crampe pe durata menstruației.

Un motiv principal pentru o menstruație abundentă este nivelul tău hormonal natural. Menstruația este cauzată de o serie de hormoni (substanțe chimice naturale produse de corp). Aceștia – în principal progesteron și estrogen – determină cât de abundent este fluxul menstrual. \n\nFluxul menstrual este de obicei mai abundent în prima zi sau în primele două zile ale menstruației, iar apoi tinde să fie treptat mai redus pe durata menstruației.

Menstruația abundentă poate fi cauzată și de modificările de rutină din ultimele luni. Uneori, trebuie să te gândești la ceea ce ai făcut în ultimul timp și să încerci să înțelegi cum pot fi explicate menstruațiile abundente.

Lucruri cum sunt pierderea sau luarea drastică în greutate, un regim extrem de exerciții fizice, o schimbare în alimentație, afecțiuni medicale sau chiar stresul: toate acestea pot duce la schimbări hormonale care cauzează menstruația abundentă.

Care sunt simptomele menstruației abundente?

Simptomele menstruației abundente includ un flux mai abundent decât de obicei, o menstruație mai lungă decât de obicei (mai mult de o săptămână), și crampe intense. Te poți simți foarte obosită, slăbită, epuizată și nu poți găsi energia să ieși pe afară și să practici sportul tău preferat. \nPoți să recunoști menstruația abundentă dacă simți că trebuie să schimbi absorbantul mai des decât de obicei.

Menstruațiile extrem de abundente, care îți afectează activitățile zilnice, nu trebuie ignorate. Dacă te confrunți cu ele, cel mai bine ar fi să consulți un medic.

Cum fac față unei menstruații abundente?

Absorbantele Ultra Secure Night au un grad ridicat de absorbție și o suprafață de protecție extinsă, pentru ca tu să fii sigură că nu te vei păta și să dormi mai bine noaptea. Acestea sunt disponibile în două dimensiuni, pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor tale. Pentru o menstruație foarte abundentă, îți recomandăm mărimea 5. E timpul să dormi liniștită, cu până la 10 ore de protecție de la noul Always și să faci lucrurile care îți plac fără griji și fără să te gândești la absorbant. Nu lăsa menstruația abundentă să stea în calea încrederii tale! Folosește absorbantele ALWAYS Ultra Secure Night.

marimile diferite always