Ce alimente bogate în fibre să mănânci pentru o dietă sănătoasă


Sănătate
1/09/2021

O dietă sănătoasă duce la o viață sănătoasă. Pentru o dietă corespunzătoare ai nevoie să consumi alimente bogate în fibre. 

O dietă sănătoasă duce la o viață sănătoasă. Pentru o dietă corespunzătoare ai nevoie să consumi alimente bogate în fibre. Unde găsești alimente cu fibre? Ai fi surprinsă să afli că multe dintre ele le consumi deja. Poate că această mâncare bogată în fibre are legătură cu zilele în care te simți în formă maximă. Alimentele bogate în fibre îți vor ajuta digestia și te vor face să te simți mai energică, plus că vei avea și un corp de invidiat. 

Un meniu bogat în fibre 

Mâncarea bogată în fibre este o parte esențială dintr-o dietă sănătoasă. Fibrele sunt substanțe nutritive care ajută la funcționarea normală a tractului digestiv și la digestia alimentelor, sporind și senzația de sațietate. Un meniu bogat în fibre contribuie la menținerea nivelul normal de colesterol din sânge și a glicemie și previne apariția constipației și a hemoroizilor. Cu alte cuvinte, dieta bogată în fibre este o dietă sănătoasă.
Iată câteva idei de mâncare bogata în fibre . Urmează sfaturile noastre și vei avea numai de câștigat. Iar vara este anotimpul ideal în care să pui accentul pe o dieta bogata in fibre, pentru a te simți bine atât pe interior, cât și pe exterior.

Alimente bogate în fibre

Există o varietate foarte mare de alimente cu fibre pe tot parcursul anului. În general, ar fi ideal să-ți începi ziua cu un meniu bogat în fibre, dar funcționează și ca o gustare sănătoasă între mese.

  • Tărâțe – mai exact porumb, grâu, orez și ovăz. Acestea sunt bogate în fibre, conțin vitamina B6 și magneziu. Se găsesc cel mai adesea în pâine, dar și în alte tipuri de produse precum cerealele integrale.
  • Ierburi uscate și condimente – sunt bogate în vitamine și minerale de care organismul tău are mare nevoie. Printre ierburile și condimentele care nu trebuie să lipsească din dieta ta se numără boia de ardei, praf de chili, scorțișoară, oregano, cimbru, rozmarin, coriandru, busuioc, fenicul și piper negru.
  • Pudra de cacao și ciocolata neagră – Cacaoa nu este doar bogată în fibre, dar este o bună sursă de fier și potasiu.
  • Semințe de in și susan – Aceste tipuri de semințe sunt surse importante de grăsimi sănătoase pentru inimă.
  • Nuci, migdale, fistic și nuci pecan– acestea sunt cele mai importante surse de fibre. Și sunt și delicioase.
  • Semințe de floarea soarelui – sunt o sursă bună de vitamina E, fier, vitamina B1 și B6, proteine, magneziu, mangan, seleniu, potasiu și cupru.
  • Fasole – fasolea uscată fiartă oferă o cantitate mare de fibre. O puteți include cu ușurință în meniul vostru.
  • Dovlecei – dovleceii reprezintă o modalitate sănătoasă de a crește aportul de fibre. Pe lângă fibre, oferă o mulțime de vitamine, minerale și cafrotenoide.
  • Fructe – Fructele intră la categoria alimentelor ce ar trebui consumate zilnic. Sunt bogate în fibre, vitamine și minerale esențiale. Includeți în meniul zilnic mai multe porții de mere, pere, portocale și banane.

Cu siguranță că ai deja câteva alimente bogate în fibre în cămară. Poate că nu ar fi o idee rea ca următoarea gustare să conțină aceste alimente cu fibre, atât de sănătoase și de necesare organismului. Încearcă-le în diverse combinații și bucură-te de beneficiile pe care ți le vor aduce.