Izolarea pe cont propriu | Sfaturi de la prietenii Youtil


Sănătate
18/08/2020

Am primit în total aproximativ 7000 de sfaturi de la prietenii Youtil.

Aceștia au fost dispuși să ne răspundă și să ne povestească cum reușesc ei să treacă peste această perioadă în care #stămacasă. Am selectat cele mai creative, utile și amuzante sfaturi într-o serie de articole, pentru a ne ajuta să facem față cu brio perioadei următoare.

O bună parte dintre cei care ne-au scris stau singuri în această perioadă de izolare. În cele ce urmează ai o listă cu sfaturile care ne-au atras atenția. Pe unele poate că le știai deja, pe altele poate că le vei citi pentru prima oară. 

Important este că aceste sfaturi funcționează deja pentru cel puțin o persoană, așa că poate că vor funcționa și pentru tine. 

Sfatul #174

Perioada izolării este un prilej pentru schimbare. Trebuie să recuperezi vechile legături. Sună-i pe toți cunoscuții şi mulţumeşte-le. Când se va sfârși izolarea, numărul tău de prieteni va fi mult mai mare.

Sfatul #238

Nu sta prea mult la televizor, la calculator sau pe mobil. Ascultă muzică și citește. Consideră timpul petrecut acasă o vacanță neplanificată de care poți să te bucuri.

Sfatul #253

Folosește apelurile video pentru a fi aproape de cineva drag care este singur, la fel ca tine, și care are nevoie de un prieten alături.

Sfatul #505

Simplu, rămâi pozitiv, nu dispera, ocupă-ți mintea cu orice și fă ceea ce îți place chiar dacă stai singur în casă. Nu lăsa asta să te doboare.

Sfatul #507

Învață o limbă străină în timp ce stai în hamacul instalat pe balcon sau chiar în apartament.

Sfatul #653

Stand-up-ul ajută, râsul este cel mai bun medicament împotriva plictiselii.

Sfatul #679

E momentul să înveți limba engleză. Este destul de greu singur, dar cu multă ambiție și determinare se poate. Te vor ajuta mult tutorialele. Să stai acasă poate însemna și să investești în tine. 

Sfatul #784

Ca timpul să treacă mai repede trebuie să zâmbești, să te bucuri de lucrurile pe care le poți face în carantină: să iubești necondiționat, să te bucuri de o rază de soare, să deschizi geamul larg de dimineață ca să îți intre ziua în casă. Să te bucuri ca ești viu și că ai un acoperiș deasupra capului. Să împarți bucurie în timp ce vorbești cu ceilalți la telefon, să alini singurătatea celor care stau în izolare, să mulțumești pentru ceea ce ai, pentru că de fapt ești bogat. Aici nu mai este vorba de bani, e vorba de spiritualitate, de cunoașterea și acceptarea de sine și de conștientizarea faptului că dacă stai acasă, înseamnă că ești bine și că mâine va fi o nouă zi în care să te bucuri că ești! Acesta este sfatul meu, pe care îl urmez și-l recomand și celorlalți.

Sfatul #1233

Notează-ți programul săptămânal în fiecare duminică și adaugă detalii în fiecare seară pentru ziua ce urmează. Include sport, învățat, meditație, desenat sau chiar scris ,toate acestea în timp ce asculți muzica care să te inspire și să îți transmită vibe-ul necesar fiecărei activități (trebuie doar să găsești melodiile potrivite). Nu uita nici de prieteni, câte o petrecere sau o discuție în privat, singura diferență fiind faptul că vă vedeți pe cameră și comunicați prin intermediul unor laptopuri sau telefoane. 

Sfatul #1567

Dacă ești singur în acestă carantină nu dispera. Bucură-te de timpul petrecut cu tine și nu uita că ești cea mai importantă persoană din viața ta!

Sfatul #6247

În loc să te gândești că ești obligat să stai acasă, gândește-te că tu singur ai ales asta! Nu permite niciunei chestii negative să-ți acapareze mintea! Nu permite gândurilor să îți ordoneze viața și sentimentele! Fii tu cel care își ordonează propriile gânduri. Cum? Scrie pe o hârtie tot ce te nemulțumește, apoi taie fiecare frază și înlocuiește-o cu lucruri pentru care ești recunoscător! Faptul că vezi, că auzi, lucruri aparent mărunte! Stai acasă și fii sigur că astfel îți va fi bine!

Sfatul #5055

Fa o lista cu toate lucrurile pe care ți-ai dorit să le faci acasă și nu ai avut timp. Primele trei vor fi ușor de găsit, următoarele cinci mai dificil de scris și ultimele 10 vor fi probabil cel mai greu de scris. Dar, gândește-te bine, fă lista și încearcă în fiecare zi să faci măcar un lucru de pe listă. Fă-ți faci un program, trezește-te zilnic cu un scop și până la finalul zilei asigură-te că îl duci la îndeplinire. 

Sfatul #6324

Nu sta in pijamale, nu vei avea chef de nimic. Trezește-te ca și cum te-ai duce la serviciu sau la școală, îmbracă-te în haine în care te simți frumos, încrezător și plin de viață. Fă o listă cu toate mâncărurile și deserturile pe care ai vrut să înveți să le faci si nu ai reușit și de data asta chiar gătește-le. Fă-ți un program de masă și evită ronțăielile în fata televizorului. Fă puțină mișcare, pune muzică, dansează și simte-te bine chiar și de unul singur. 

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile care pe noi ne-au inspirat. Pentru a afla și celelalte sfaturi utile, citește și restul articolelor din seria sfaturilor de la prietenii Youtil.