Am o secreție roz – ce înseamnă?


Sănătate
21/11/2023

Cum interpretăm secrețiile roz

Majoritatea femeilor s-au obișnuit să vadă anumite urme de lichid incolor sau alb pe lenjeria intimă, dar unele au un mic șoc când văd secreții roz! De ce apar aceste secreții? Trebuie să-ți faci griji?

Secrețiile roz și menstruația

De multe ori, secrețiile roz sunt pur și simplu un semn care arată venirea menstruației și apar în zilele premergătoare ei. Mici urme de sânge se amestecă în fluidele secretate și le schimbă nuanța într-un roz deschis.

Să nu uităm și că secrețiile roz postmenstruale sunt normale. Anumite resturi de celule moarte și bacterii nu sunt mereu eliminate în timpul menstruației, iar secrețiile le preiau ulterior. Dacă întâmpini această problemă și vrei să menții zona curată și uscată, poartă absorbante Always în timpul menstruației și câteva zile după.

Alte cauze posibile ale secrețiilor roz

Dacă ai apelat la un nou contraceptiv, s-ar putea ca organismul tău să fie derutat pe moment și să sângerezi temporar pe măsură ce se acomodează cu noii hormoni artificiali.

La fel, dacă ai uitat să iei pilula câteva zile la rând, echilibrul tău hormonal va fi dat peste cap și vei avea secreții roz.

În cazul femeilor însărcinate, organismul elimină puțin sânge când ovulul se prinde de peretele uterin. Acest sânge schimbă culoarea secrețiilor.

În cazul unor dezechilibre hormonale (un exces sau un deficit de estrogen sau progesteron), apar secreții roz. Și menstruația neregulată sau abundentă este un alt indiciu în acest sens.

Unele femei observă secreții roz și după contactul sexual. Ele sunt cauzate de acele sângerări ușoare din timpul actului, mai ales în combinație cu contracepția hormonală. Folosește un absorbant Always în următoarele ore și poți să uiți de grija petelor.

În zilele de după naștere, organismul produce „lohii”, adică niște secreții roz mai substanțiale prin care elimină sânge și țesut.

Mergi la un control și asigură-te că totul e cum trebuie.

Întregul conținut de pe această pagină a fost examinat și aprobat de Dr David Nunns, medic primar ginecologie.