5 motive pentru a schimba capetele periutei electrice pentru o igienă orală perfectă


Sănătate
29/07/2024

capăt de periuță electrică de dinți

Poate că tehnologia te-a convins deja să alegi o periuță de dinți electrică în detrimentul uneia clasice, dar o folosești corespunzător? Utilizarea optimă a acesteia impune și schimbarea capetelor de periaj la intervale regulate, de maximum 3 luni de zile - cam aceeași perioadă la care este indicat să înlocuiești și periuța manuală cu una nouă.


Beneficiile înlocuirii regulate a capetelor periuței electrice

 

Cum să alegi rezerva potrivită pentru periuța ta electrică

Înlocuirea capetelor cu unele noi are o serie de beneficii. Iată care sunt acestea și de ce coincid cu cele mai bune motive să schimbi capătul de periaj la timp, pentru a te bucura de o igienă orală perfectă:

 

Ții la distanță germenii și bacteriile

Cu timpul, periuța ta de dinți începe să acumuleze bacterii, germeni și altemicroorganisme provenite din cavitatea bucală. Schimbarea regulată a capătului de periaj ajută la prevenirea dezvoltării de colonii bacteriene la nivelul perilor, dar și la evitarea contaminării și a apariției potențialelor infecții bucale. Altfel spus, dacă nu vrei să ”reciclezi” propriile bacterii, este indicat să respecți durata ciclurilor de folosire a periuțelor de dinți și a capetelor de periaj ale acestora.

Îți cureți eficient dantura

Perii periuței de dinți se deteriorează pe măsură ce o utilizezi. Cu cât se degradează, cu atât curăță mai puțin eficient smalțul dentar și cavitatea orală. O periuță de dinți nouă sau una electrică al cărui capăt de periaj a fost înlocuită are perii mai rigizi și o suprafață de curățare mai eficientă. Schimbarea regulată a rezervei periuței de dinți vine la pachet cu utilizarea unei periuțe în stare bună, care își poate îndeplini cu brio funcția de curățare.

 

Previi deteriorarea smalțului dentar

O periuță de dinți uzată poate avea perii aspri sau rupți, lucru care poate duce la zgârierea, fisurarea sau deteriorarea smalțului dentar. O periuță de dinți nouă sau un capăt de periaj schimbat la timp, în cazul periuțelor electrice ajută la curățarea dinților fără a provoca daune la nivelul smalțului.

 

Previi apariția afecțiunilor gingivale

Utilizarea unei periuțe de dinți uzate, cu peri îndoiți, rupți și aspri poate irita gingiile și duce la inflamarea acestora, culminând cu simptome precum sângerările gingivale. Schimbarea regulată a capătului de periaj ajută, așadar, și la menținerea sănătății gingiilor, pe lângă rolul pe care îl are în a-ți menține dinții curați și sănătoși.

 

Eviți respirația urât mirositoare

Bacteriile acumulate la nivelul perilor unei periuțe intens utilizate pot duce la apariția mirosurilor neplăcute. Respirația urât mirositoare sau halena poate fi prevenită prin simpla schimbare a capătului de periaj al periuței de dinți electrice sau a periuței manuale. Fă acest lucru la fiecare 3 luni calendaristice și bucură-te de o respirație proaspătă în fiecare zi! 

 

Cum să alegi rezerva potrivită pentru periuța ta electrică. 

rezervă periuță electrică

În general, medicii stomatologi și specialiștii în igienă orală recomandă înlocuirea periuței de dinți la fiecare 3 luni sau chiar mai devreme, dacă observi că perii acesteia sunt uzati sau deteriorați. Acest obicei simplu, lipsit de efort poate contribui semnificativ la menținerea sănătății tale orale și la prevenirea apariției eventualelor probleme dentare sau bucale.

Sursă foto: Freepik