5 alimente bogate în calciu și cum să le incluzi în dieta ta


Sănătate
9/09/2020

Când spui alimente bogate în calciu, te gândești automat la lactate, dar există multe alte ingrediente care te pot ajuta să ai grijă de sănătatea oaselor și a articulaților tale, chiar dacă nu sunt lactate. 

Iată câteva dintre acestea și o idee de rețetă pentru fiecare:

Migdalele:

Migdalele sunt considerate cele mai bune nuci pentru sănătate. Le poți consuma mai des preparând lapte de migdale. E mai simplu decât crezi. În plus, le poți folosi crude și hidratate în prealabil sau le poți folosi la diferite prăjituri și biscuiți sub formă de făină de migdale.

Tofu:

Tofu este numită și sursa vegetală de proteine. Este un ingredient foarte versatil și ia mereu gustul alimentelor cu care o asociezi. Practic, o poți folosi la aceleași rețete la care foloseai înainte brânză sau poți încerca unele de inspirație internațională dacă vrei să încerci ceva nou.

Sardinele:

O cutie de astfel de peștișori sărați dă o aromă foarte bună salatelor și pastelor. Pe lâng calciu, sardinele reprezintă o sursă de vitamina B12 și de vitamina D. Încearcă sardinele și în sandviș sau la cuptor ori grătar, iar pentru cei care apreciază pasta de pește, există pateul de sardine.

Portocalele:

Gust delicios și răcoritor, alături de beneficiile calciului și ale vitaminei C. Le poți consuma mai des optând pentru alternativa sucurilor naturale sau chiar adăugându-le în salate, alături de legumele tale preferate.

Broccoli:

Sună incredibil, dar broccoli e plin de calciu și conține de două ori mai multă vitamina C decât portocalele. Consumă-l ca garnitură separată sau călește-l puțin și adaugă-l în următoarea salată. Și deși brocoli are o reputație nu tocmai bună, supele cremă sa mâncărurile care îl folosesc în compoziție sunt delicioase și super sănătoase.

Încearcă rețete noi și experimentează gusturi variate. În ceea ce privește vasele, stai fără grijă, Fairy Extra Plus este ajutorul tău când vine vorba de încercat mai multe rețete noi.
Adaugă acest alimente minune în dieta ta de zi cu zi și bucură-te de beneficiile lor, dar și de gustul delicios pe care îl vor oferi preparatelor pe care le vei pregăti.