3 sfaturi pentru a lucra de acasă într-un mediu cât mai zen


Sănătate
10/09/2020

Lucratul de acasă nu este întotdeauna cel mai simplu task, mai ales dacă lucrezi în același timp cu partenerul tău și cu cel mic prin preajmă.

Dacă la scena asta se mai adaugă și niște animale de companie cu chef de joacă, e clar: starea ta zen a dispărut fără urmă.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să rămâi zen și să folosești la maximum timpul pe care îl ai.

Fii atent la ceas

Atunci când ești la birou ai tendința să fii eficient și să termini taskurile în timp util pentru că vrei să ajungi cât mai repede acasă, dar când ești deja acasă? E foarte ușor să te lași luat de val și să îți dai seama că ziua de muncă s-a încheiat de mult, dar tu încă nu ai terminat ce ți-ai propus. Setează o alarmă pe telefon, care să îți amintească din oră în oră cât timp mai ai la dispoziție până când închizi laptopul.

Dor de birou?

Există anumite avantaje pe care biroul le are, dar pe care nu le apreciam înainte. Unul dintre ele era că altcineva era responsabil de curățenie. Te poți bucura și acasă de un spațiu curat și ordonat, iar cu produsele de la Mr. Proper, vei reuși să faci asta mai eficient cu rezultate sclipitoare. Stabilește un ritual săptămânal de curățenie și folosește-te de el pentru a rămâne productiv. O idee ar fi să stabilești că ora de curățenie va fi chiar luni dimineața, ca o modalitate de a te trezi și a deveni productiv mult mai repede.

Timp de calitate

Fiecare membru al familiei are ritmul lui și modalitatea lui de a lucra, așadar, în loc să petreceți ziua de lucru în aceeași cameră, mai bine stabiliți stabilești câte o activitate distractivă pentru fiecare seară, cu ajutorul căreia să vă conectați și să vă reuniți. Astfel, în loc de o zi întreagă în care doar veți sta în aceeași încăpere, veți investi în timp de calitate în familie în fiecare seară. În restul zilei, încercați să aveți stabilit câte un loc special pentru fiecare, astfel încât toată lumea să își poată desfășura activitatea în liniște.

Bucură-te de toate avantajele pe care ți le oferă posibilitatea de a lucra de acasă și încercă să te bucuri de lucrurile bune ale acestei perioade. Ia mesele alături de cei dragi în pauza de masă, iar în pauzele mici din timpul zilei ocupă-te de activități care te energizează și te fac să te simți bine.