10 plante de apartament ușor de întreținut


Sănătate
17/08/2020

Plantele de apartament nu doar că arată superb, dar ajută la curățarea mediului și a aerului din jurul lor. Dacă totuși nu ai mult timp pentru ele, nu îți face griji, există câteva plante care sunt ușor de întreținut și nu mor repede.

1. Aloe

Această plantă cu frunze lungi are proprietăți medicinale. Există mai multe vairainte de aloe vera, unele ajungând să măsoare 91 cm înălțime. Există totuși și variante mai mici care se potrivesc perfect în apartamente mici și luminate.
Această planta iubește camerele bine luminate în care temepratura nu depășește 21 de grade. Această plantă preferă solul uscat, deci nu trebuie să o uzi prea des.

2. Planta păianjen

Cunoscută și sub denumirea de „Voalul miresei”, planta păianjen este foarte populară ca plantă de apartament. Are frunzele lungi, înguste, cu dungi verzi și albe.
Planta păianjen iubește solul umed și lumina. Temperatura camerei trebuie să aibă între 15 și 24 de grade.

3. Iedera Englezească

Una dintre cele mai elegante plante. Nu doar că arată minunat în orice cameră, dar o poți oferi și prietenilor, întrucât se prinde foarte repede. Are nevoie de numai 2-3 săptămâni pentru a face rădăcini și a începe să crească.
Iedera englezească prefer solul umed și temperaturile mai scăzute, între 15 și 21 grade.

4. Planta de jad

Pentru cei care sunt în căutarea unei plante ușor de îngrijit, aceasta este alegerea perfecta. Planta de jad crește încet și poate trăi zeci de ani. 
Planta de jad nu cere multă apă, așadar păstrează-i solul oarecum uscat. Preferă lumina puternică și temperaturile obișnuite.

5. Ficus

Ficusul este una dintre cele mai apreciate și mai iubite plante de apartament. Nu are nevoie de multă atenție și îngrijire, iar aspectul este unul care îți va încânta privirea de fiecare dată.
Permite pământului în care stă ficusul să se usuce înainte de a-l uda din nou.  Acesta adoră camerele semi întunecate și temperaturile între 15 și 27 grade.

6. Dieffenbachia

Dieffenbachia preferă un loc luminous, dar ferit de bătaia direct a soarelui. Temperatura nu trebuie să scadă sub 10 grade. Această plantă oferă camerei tale un aspect tropical.

7. Peace Lily

Această plantă este extrem de iubită și apreciată. Se regăsește în multe case și aratp minunat datorită florilor sale albe, ondulate și a frunzelor închise la culoare.
Preferă o lumina și umiditatea scăzută, ceea ce o face perfectă pentru camerele cu puține ferestre. Iubește solul umed și temperaturile obișnuite.

8. Planta Șarpe

Planta Șarpe are frunze lungi și ascuțite, galbene pe margini. Are flori mici și albe și înflorește rar. 
Pentru acest tip de plantă este benefic un mediu cu multă lumină și aer, iar solul trebuie să fie puțin uscat. 

9. Peperomia

Peperomia este o plantă de interior ușor de întreținut. Trebuie ținută în spații unde este ferită de soarele direct. Se udă o dată pe săptămână, iar pământul trebuie să aibă timp să se usuce până când este udat încă o data. 
Această plantă suferă mai mult dacă este udată excesiv decât dacă are parte de puțină secetă.

10. Cactus

Cactușii se adaptează ușor oricărui mediu. Sunt plante puternice ce se îngrijesc ușor. Nu au nevoie de multă atenție și se udă rar. 
Cactusul se deosebește foarte mult de celelalte plante datorită modului în care supraviețuiește, atât în mediul lui natural, cât și în ghiveci: stochează apa în trunchi, astfel că reușește să trăiască chiar și în condiții de secetă extremă. 

Sperăm ca această listă să te inspire să descoperi o nouă pasiune, dar și o nouă modalitate de a-ți decora casa. Spor la grădinărit!