SĂNĂTATE

Cum să îți calculezi ciclul menstrual

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
1 / 3 / 2021

Să știi când urmează să îți înceapă ciclul menstrual poate fi destul de util.

Cum să îți calculezi ciclul menstrual

Poate planifici o zi la plajă, o petrecere în pijamale sau vrei doar să știi când să iei la tine câteva absorbante Always în plus.

Ca să îți poți calcula durata ciclulului menstrual, va trebui să înveți cum să îți monitorizezi menstruația. Nu te îngrijora, e simplu. Tot ce trebuie să faci este să notezi în calendar ziua în care ți-ai început ciclul menstrual. Trebuie să faci acest lucru timp de câteva luni ca să îți poți da seama cum să numeri zilele și să poți calcula corect durata medie a ciclului menstrual.

Cum să faci calculul menstruației

Uite cum funcționează: marchează prima zi a ciclului menstrual în calendar. Aceasta este ziua 1 a ciclului menstrual. Începând cu prima zi, începi să numeri. Ziua dinaintea viitoarei tale menstruații este ultima zi a ciclului menstrual. În această zi te oprești din numărat și vezi câte zile a durat întreg ciclul în luna respectivă. De exemplu, dacă prima menstruație începe pe 5 iunie, iar următoarea menstruație începe pe 2 iulie, durata ciclului tău menstrual în acea lună este de 27 de zile – durata medie a ciclului tău menstrual. Astfel, vei avea un calcul de încredere pentru a afla la cât timp trebuie să vină menstruația.

Cum să calculezi durata medie a ciclului menstrual

Dacă vei nota în calendar timp de câteva luni, vei ști destul de clar care este durata ciclului menstrual. Adună numărul de zile din fiecare ciclu pe care l-ai monitorizat și împarte suma la numărul de cicluri, adică la numărul de menstruații pe care l-ai avut în perioada monitorizată. Acest calcul îți oferă numărul mediu de zile dintre menstruații și durata obișnuită a ciclului tău menstrual.

Cum să îți dai seama când vei avea următorul ciclu menstrual

După această monitorizare și acest calcul simplu, să îți dai seama când vei avea următoarul ciclu menstrual este floare la ureche. Începând cu prima zi a ultimei tale menstruații, adaugă numărul mediu de zile al unui ciclu menstrual, adică rezultatul calculului de la punctul anterior. Astfel, vei afla data estimativă a următoarei tale menstruații.

Dacă abia ai experimentat primele menstruații și ai observat că acestea nu sunt regulate, nu te îngrijora. În primul și chiar și în al doilea an de pubertate este normal ca ciclul menstrual să nu fie regulat și să nu poți calcula cu exactitate durata medie dintre menstruații. Mai așteaptă puțin timp și vei vedea că lucrurile încep să aibă un ritm constant.

Voilà! Acum ai învățat cum să îți calculezi ciclul menstrual. Deși nu este o știință exactă, faptul că știi să faci acest calcul te va ajuta să estimezi corect la cât timp trebuie să îți vină menstruația.

Deși pare complicat la început, odată ce începi să bifezi în calendar, vei vedea cât de ușor și de logic este totul. Cel mai mare avantaj al acestei modalități de calcul este că nu vei mai fi luată niciodată prin surprindere și vei avea mereu câteva absorbante Always la tine, care te vor menține protejată și încrezătoare.

Distribuie:
1 / 3 / 2021
Consimțământ Cookie-uri