SĂNĂTATE

Care sunt simptomele primului ciclu menstrual?

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
14 / 4 / 2021

Prima menstruaţie este un moment important în dezvoltarea ta. Din fericire, există o listă de simptome înainte de menstruație care te vor ajuta să te pregătești.

Care sunt simptomele primului ciclu menstrual?

În timp ce citești lista, amintește-ți că nu există o modalitate prin care să prezici exact momentul când se va întâmpla. Organismul tău este unic și își stabilește propriul program, așa că nu te îngrijora dacă experimentezi aceste semne înainte sau după prietenelor tale. Urmărește simptomele înainte de menstruației doar ca să fii pregătită și informată; nu ca pe o întrecere între fete.

La ce vârstă au majoritatea fetelor primul ciclu mensrual?

Majoritatea fetelor experimentează primul ciclu menstrual între 11 și 13 ani, dar o mulțime de alte fete întâlnesc această situație mai devreme sau după această vârstă. Unele fete au prima menstruație la 10 ani, altele la 14. Oricând între 9 și 16 ani este considerat un moment potrivit și un semn că procesul corpului tău se desfășoară total natural.

Semne și simptome înainte de prima menstruație

1. Încep să-ți crească sânii

Chiar dacă la început sânii tăi seamănă cu doi mugurași, acest lucru este un semn că se apropie prima ta menstruație. Inițial sânii tăi sunt niște mici formațiuni de țesut care apar sub areolă. Ei vor continua să crească până când ajung să fie sâni complet formați. Te poți aștepta la primul ciclu menstrual la aproximativ 2 ani după ce observi apariția mugurașilor.

2. Apare părul pubian

Și apariția părului pubian este un semn clar al apropierii de primul ciclu menstrual. Acesta apare după ce mugurii de sân încep să se dezvolte. La început va fi fin și deschis la culoare, dar în timp va deveni mai des și firele vor fi mai groase.

3. Scurgeri vaginale

Alte simptome că îți vine menstruația sunt scurgerile vaginale, reprezentate de un fluid alb sau transparent pe care îl vei observa pe lenjeria intimă. Acest fenomen este răspunsul corpului tău la schimbările hormonale care ți se întâmplă. Deși poate părea puțin neplăcut, acest fluid este important pentru a-ți menține vaginul curat și sănătos.

S-ar putea să îți dorești să porți de acum absorbante zilnice de la Always pentru a-ți proteja lenjeria intimă și pentru a rămâne uscată și confortabilă. Acestea absorb umezeala și mirosurile în câteva secunde și îți oferă un plus de prospețime.

4. Vorbește cu mama ta

Un mare semn că primul ciclu menstrual este pe cale să apară este dacă te afli la aceeași vârstă la care se afla și mama ta când a avut parte de această experiență. Într-o discuție deschisă și relaxată poți vorbi cu mama ta despre acest lucru și o poți întreba la ce vârstă și-a început ea pubertatea.

Chiar dacă această listă nu îți va spune exact când vei avea parte de primul ciclu menstrual, îți va da o idee generală despre momentul în care se va întâmpla. E foarte bine să fii atentă la semnele primei menstruații, astfel încât să fii pregătită în orice moment. Cumpără un pachet de absorbante Always Ultra când observi că apar schimbările enumerate mai sus. Astfel, vei fi mereu gata pentru primul ciclu menstrual și vei avea alături un mic ajutor care te va menține protejată și încrezătoare.

Distribuie:
14 / 4 / 2021
Consimțământ Cookie-uri