SĂNĂTATE

Când voi avea următoarea menstruație?

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
1 / 5 / 2021

Să îți dai seama la cât timp trebuie să vină menstruația poate părea un adevărat mister. Afla când vei trece prin următoarea menstruație.

Când voi avea următorul ciclu menstrual?

Poți schimba asta învățând această metodă ușoară prin care poți să determini când vei trece prin următoarea menstruație.

Cum să îți calculezi ciclul menstrual

Poate te-ai întrebat cât durează ciclul menstrual. În medie, durata este de 28 de zile. Acest lucru înseamnă că menstruația ta ar trebui să înceapă o dată la 28 de zile, dar în realitate, durata ciclul menstrual diferă de la o fată la alta. Un ciclu menstrual normal poate dura de la 21 până la 35 de zile.

Vestea bună este că după primul an de menstruație, ciclul menstrual va deveni regulat și îți va fi foarte simplu să calculezi mai exact la câte zile vine menstruația.

Uite ce trebuie să faci ca să poți să calculezi durata unei ciclu menstrual normal: 1. Numără zilele dintre menstruații pentru câteva luni. Ca să poți face asta trebuie să notezi în calendar zilele în care ți-ai început ciclul menstrual în fiecare lună. Dacă ai și alte lucruri trecute în calendar și riști să te încurci, lipește un sticker simpatic la data respectivă. 2. Începe să numeri din prima zi a ciclului menstrual și oprește-te din numărat cu o zi înainte să începi următoarea menstruație. Acesta va fi numărul de zile al ciclului menstrual din aceea lună. 3. Repetă acest proces pentru câteva luni. 4. Adună numărul de zile al fiecărui ciclu menstrual din perioada monitorizată, iar suma finală împarte-o la numărul de cicluri pe care le-ai notat în calendar. Rezultatul va fi durata medie a ciclului tău menstrual.

La cât timp trebuie să vină menstruația?

După ce ai calculat cât durează ciclul menstrual în medie, este foarte simplu să afli când va veni și următoarea menstruație. Începând din prima zi a ultimului tău ciclu menstrual, adună durata medie pe care ai observat-o. Data obținută are șanse foarte mari să fie prima zi din următoarea ta menstruație.

Există vreo metodă mai simplă să aflu când voi avea următoarea menstruație?

Dacă îți este mai simplu, există o grămadă de aplicații care te pot ajuta să afli la cât timp trebuie să îți vină menstruația, cum ar fi și Flo. Trebuie doar să notezi în calendarul aplicației data la care ți-a început ciclul menstrual și data când ți s-a terminat, iar aplicația face restul pentru tine. Vei primi zilnic câte o notificare și va fi foarte ușor să aproximezi la câte zile îți vine menstruația.

De ce ar trebui să știu când voi avea următoarea menstruație?

Dacă știi cât durează ciclul menstrual, vei înțelege anumite stări emoționale care vin la pachet cu această perioadă a lunii. Totodată, este de mare ajutor să știi când este nevoie să ai la tine câteva absorbante Always în plus sau poate niște înghețată de ciocolată în congelator. Datorită absorbantelor, vei rămâne protejată și încrezătoare pe tot parcursul zilei, iar înghețata va avea grijă de buna ta dispoziție pe toată durata ciclului tău menstrual.

Distribuie:
1 / 5 / 2021
Consimțământ Cookie-uri