Tot ce trebuie să știi despre părul vopsit ombre


Frumuseţe
5/01/2021

Părul vopsit ombre, aka o schimbare de look foarte îndrăzneață și cool, dar care poate ajunge foarte ușor o decizie pe care o vei regreta dacă nu înveți la timp cum să ai grijă de noul tău look.

1. Cum să alegi nuanța pentru ombre

Deși părul gri a fost în tendințe pentru o bună perioadă de timp, iar un ombre părea soluția mai sănătoasă pentru a te apropia de această nuanță fără să îți decolorezi tot părul, este foarte important ca nuanța la care vor ajunge vârfurile și lungimile părul să ți se potrivească. Pe scurt, dacă tu ai nuanțe calde în păr, atunci și ombre-ul trebuie să păstreze aceleași tonuri. Dacă părul tău are un subton rece, atunci ombre-ul va fi și el în nuanțe reci.

par ombre

2. Cum să păstrezi aspectul proaspăt

Ca să păstrezi acel look perfect de care te bucuri primele săptămâni după vizita la salon, ai nevoie de un toner. Tonerul poate fi găsit fie sub formă de șampon sau balsam, și este un produs care conține o cantitate mică de pigment, care va neutraliza nuanțele nedorite care apar în păr, fără a-ți modifica culoarea în sine. Observă care sunt nuanțele care te deranjează după un timp și găsește un toner care să ți se potrivească. În principiu, pentru nuanțele nedorite de galben funcționează tonerul mov, iar pentru cele de portocaliu funcționează tonerul albastru.

sampon mov

3. Cum să îți păstrezi părul lung și sănătos

În cazul în care scopul tău nu este să deschizi și mai mult părul deja decolorat, este foarte important ca atunci când te duci să îți reîmprospătezi ombre-ul să discuți cu stilistul tău și să te asiguri că nu va adăuga decolorant și pe vârfuri. Acest lucru îți va proteja vârfurile și le va păstra mai sănătoase, conservând astfel lungimea părului și evitând subțierea firelor de păr.

Pe lângă grija de la salon, e important și cum ai grijă de părul tău acasă. E foarte important să folosești produse special create pentru părul lung, care să îți trateze firul în profunzime. Tocmai de aceea, noi îți recomandăm produsele din gama Strong & Long de la Pantene. Folosește șamponul și balsamul în mod regulat și asigură-te că incluzi în rutina ta și masca de păr din aceeași gamă.

În rest, respectă sfaturile obișnuite pe care le cunoști deja, nu îți pieptăna părul agresiv, alege o perie de calitate și încearcă pe cât posibil să nu îți aranjezi părul utilizând temperaturi foarte mari dacă nu este necesar, astfel încât să te poți bucura de un ombre superb și de un păr sănătos în același timp.